Op dit blog laat ik scrapbooklayouts zien die ik maakte als design-team-lid voor Dutch Dares, voor het tijdschrift Scrapbookmagazine en een hobbywinkel. Sinds 2010 ontwerp ik deze digitaal.
Ook vind je hier persoonlijke huis-tuin-keuken blogposts, links naar reisblogs en ons team Piece of Cake blog.
Ben je op zoek naar mijn online onderneming met betrekking tot handmatig schrijven binnen het gezin om kinderen te leren hun gedachten goed onder woorden te laten brengen?
Dan verwijs ik je graag naar moniquehelfrich.nl

donderdag 8 november 2007

Hi

Ongelooflijk dat ik een week geleden voor het laastst geschreven heb.... zo voelt het helemaal niet!
Bedankt voor jullie lieve woorden! Ik heb inmiddels geen centje pijn meer en mezelf dus 100 % genezen verklaard!


Wat leuk om te lezen dat er nog meer Francine-fans zijn :) Je leest het meid, kom maar op met dat boek!


De afgelopen week stond hier in het teken van Egyptische goden. Vandaag houdt Wouter hierover een presentatie in het Allard Pierson museum in A'dam. Zo spannend voor hem! En ik vind het zo sneu dat hij door al die spanning nu veel minder kan genieten van wat een leuke schoolexcursie moet zijn... Gek hoor, nog geen twee jaar geleden hield hij met veel gemak en flair een goede spreekbeurt en nu kost het hem zoveel moeite om op gang te komen, structuur aan te brengen, het goed op papier te krijgen en goed te kunnen verwoorden.

De overgang van de basisschool naar het voorgezet onderwijs is megagroot voor hem. Hij wordt zo overspoeld door alles dat hij niet zelf meer ziet hoe hij iets kan aanpakken. Gelukkig heeft de mentrix hierover contact met ons gezocht en hebben we hulp gezocht voor ons veel-te-goed-voor-deze-wereld hoog sensitieve kind. Na twee sessies is het zo mooi om te zien hoe hij zich af te kan schermen van alle indrukken. Ik ben razend benieuwd of hem dat ook gelukt is tijdens de presentatie.


Naast de vele uren huiswerkbegeleiding heb ik deze week ook weer een scrapstart gemaakt en ben nu zelfs met 6 dingen tegelijk bezig!

Afgelopen maandag heb ik voor het eerst solo gezongen.... brrrrrrrrrrr... als er iets eng is dan is het dat wel! Het is een kerstnummer van Celine Dion (Glory glory alleluja) en ook nog in het Frans. Vorige week vrijdag had ik het al een uur lang ingezongen in de studio van Willem C. Hij maakt alle muziekbanden voor ons koor en is een geweldig muzikaal genie (... jaja Willem, nu zit je zeker te genieten.... haha .... maar ik plaats toch echt niet dat mp3 bestandje van mij op m'n blog). Het resultaat was zodanig mooi gemaakt door Willem dat niemand thuis mijn stem herkende.... "Dat ben jij niet", zei Erik. "Dat is Vals". hahaha... Vals was die middag niet in de studio dus ik zal het toch echt zelf zijn geweest!

Willem tijdens zijn masterclass voor Starlight.
Willem bleef aardig voor me maar maandagavond tijdens de koorrepetitie tegenover kritische meiden vreesde ik het ergste.... gelukkig reageerden zij ook allemaal lief en aardig (ook al meenden ze het misschien niet....).

Dinsdagochtend ontdekte ik dat m'n portemonnee uit de keuken was verdwenen! Ik liep namelijk al een uur te zoeken tot ik een telefoontje kreeg van een mevrouw. Mijn portemonnee was gevonden op een schoolplein en bij de school afgegeven. NEE HE???? Wat een toestand! Ik wist gelijk wanneer het gebeurd was: maandag om een uur of half 6 's avonds liep ik heen en weer boven/beneden te rommelen terwijl het eten al opstond en de kinderen nog buiten/aan 't sporten waren. Ik hoorde de achterdeur open gaan terwijl ik in de keuken was en dacht dat het de buurman was die iets van zijn kinderen kwam halen (op wie ik die dag gepast had). Gek genoeg zag ik niemand, behalve twee volwassen voetstappen.... getver!!! Iemand heeft dus gewoon de gore moed gehad binnen te lopen terwijl ik daar ook had kunnen zijn! Jammer dat ik 'm niet aantrof.... dan was ik echt in alle staten geweest.... Sinds ik tijdens een beroving in de Parijse metro 6 jongens de baas ben geweest, ben ik werkelijk voor niets en niemand meer bang!
Maar goed, alle pasjes zaten er nog in en het ging de insluiper alleen om 'snel geld'. Hij had namelijk alle gelegenheid (auto)sleutels en camera mee te nemen.
Ik maakte gelijk weer kennis met Nederland op z'n (s)malst want nu blijkt dat diefstal van contant geld wel bij insluip is verzekerd maar niet bij inbraak.... Dat is toch wel wonderlijk; maar het komt mij wel goed uit ...

Wouter komt net met een grote glimlach aan gefietst en het is HARTSTIKKE GOED gegaan!!!!
Ik ben zo blij voor hem; die opsteker kon hij goed gebruiken!!!
We gaan gezellig samen wat drinken....

Ik beloof jullie volgende keer weer eens wat plaatjes te laten zien ;)

In fact I'm too lazy to translate this long post in English.... sorry .... want to have a cup of tea with Wouter who did an amazing job to day. At the moment he has some difficulties by adjusting himself on everything at school. Today he had a talk in the Allard Pierson museum in Amsterdam. So exciting for him but he just came home with a big smile and he did VERY WELL and I'm so happy for him!!!

So, that's why I don't tell you the complete stories about my solo singing career (hahahaha) and the robbery out of my house while I was in....
I can let you know, it all ended well and so did my infection.... No more pain, no more sorrow....
So off to have tea and do some more scrapping so tha't I'm able to show you more pictures next post!

3 opmerkingen:

Irene zei

Wouter, wat goed van je! Ik kan me voorstellen dat het heel erg spannend was. En dan nog wel in het Allard Pierson. Zonder spreekbeurt al heel indrukwekkend. Heb je nog wel wat kunnen bezichtigen?

En Monique, wanneer komt de plaat ... cd uit?

Irene

Lietje zei

Hai Monique,
Ga dit stukje maar eens aan mijn man laten lezen!
Hij verklaart mij altijd helemaal voor gek als ik de achterdeur op slot doe als ik alleen maar even naar boven ga om de was in/uit de machine te halen.
Joh zeur niet zo, dat gebeurt echt niet overdag. nee, nee.
Wees blij dat je 'm nog niet gemist had. Uren zoeken en enorme klotsende oksels krijgen.
Eén positief puntje in je verhaal: Er zijn nog steeds eerlijke mensen op de wereld! Want ook degene die 'm vond had zijn/haar slag kunnen slaan.

En bij Wouter valt het muntje straks vanzelf een keer en kun je reuze trots op hem zijn. Maar dat ben je vast ook wel als het soms een beetje tegenzit maar je wel weet dat hij zijn best heeft gedaan.

scrapgek!!!!!! zei

wat een gedoe allemaal, maar gelukkkig heb je je portomonee weer terug! jeetje....wat een naar idee dat ze gewoon bij je binnenkomen terwijl je zelf thuis bent! gatver! enne goed van wouter zeg!!! joehoe! toppie gedaan hoor! alvast een heel fijn weekend! groetjes marije.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...