Op dit blog laat ik scrapbooklayouts zien die ik maakte als design-team-lid voor Dutch Dares, voor het tijdschrift Scrapbookmagazine en een hobbywinkel. Sinds 2010 ontwerp ik deze digitaal.
Ook vind je hier persoonlijke huis-tuin-keuken blogposts, links naar reisblogs en ons team Piece of Cake blog.
Ben je op zoek naar mijn online onderneming met betrekking tot handmatig schrijven binnen het gezin om kinderen te leren hun gedachten goed onder woorden te laten brengen?
Dan verwijs ik je graag naar moniquehelfrich.nl

donderdag 15 januari 2009

Het is weer voorbij....

Het is weer voorbij die mooie winter. Maar wie weet hebben we nog een vorstperiode te goed en een flink pak sneeuw zoals een paar jaar geleden in maart.
Bedankt voor jullie berichtjes en.... het is gelukt hoor!
Donderdag en vrijdag heb ik urenlang geschaatst op de plaatselijke natuurijsbaan en zaterdag hebben we een toertocht in Ankeveen geschaatst. We gingen daar al zeer vroeg van start en gelukkig was het toen lang zo druk niet als 's avonds op het Jeugdjournaal te zien was.De allereerste 10 km toertocht voor de jongens en het was behoorlijk afzien met de vele scheuren. Ivo is twee keer flink op zijn elleboog terecht gekomen en Wouter kreeg veel last van zijn heup (doordat hij verkeerd op zijn lage noren stond). Intussen schaatste Erik de 25km samen met het zoontje (11 jaar) van kennissen. Na afloop kwamen zij ons nog tegemoet om samen het laatste stuk nog eens te doen.
Ondanks de pijnlijke plekken vonden de jongens het super om mee te maken en gelukkig zit de schaatskoorts ook in hun genen ☺
Zondag wilden Erik en ik samen nog wat schaatskilometers maken. Dit lukte prima in het Duizend eilandenrijk van Broek op Langedijk. Prachtig ijs zonder scheuren en zo gaaf om tussen de koolvelden te schaatsen. Ook leuk om er vele bekenden tegen te komen: heel wat schaatsminnende stellen die hun tieners even alleen thuis hadden gelaten...
Maar ik zou in een volgende post ook nog wat december creativiteit laten zien. Voilá!
In de winter/kerst Scrapbookmagazine staan twee doosjes die ik maakte voor mijn (schoon)ouders met foto's die ze graag wilden hebben. Deze doosjes kan ik nog niet laten zien maar wel die voor mijn zus. Ik heb als basis de verpakking gebruikt van het WE jongensondergoed. Met gemak kun je met één scrapbookvel het doosje bekleden. Bij dit doosje zie je de bovenste foto van een dikke stapel door het venster maar in alle doosjes heb ik ook een strook papier aan de binnen/achterzijde geplakt zodat het ook leuk oogt als het leeg is.
Half december was ik voor het eerst naar Paper & Pictures in Doorn. Als 'klein maar heel fijn' zou ik dat willen omschrijven; zalig veel spullen! Het team was er druk met de voorbereidingen van een workshopdag en mijn oog viel daar op een ander leuk doosje. Daar wilde ik meer van weten... de doos was gemaakt met een Rayher mal maar helaas... die verkochten ze niet. Gelukkig vond ik deze wel de volgende dag bij Pauline's Hobbyparadijs in Heerhugowaard. Het was voor mij wel een beproeving om de doos de juiste vorm te geven (mijn ruimtelijk inzicht is blijkbaar niet meer wat het geweest is) maar ik liet me niet kennen en uiteindelijk is het me op kerstavond gelukt!
Intussen hadden Ivo en ik al lang een berg koekjes gebakken. Ivo leefde zich daar op uit met glazuur en allerlei versiering terwijl ik de harten bekleedde met kant en klaar rood fondant en een schattig hertje (stansje) van witte fondant. Hup in de groene nasluitbare Ikea zakjes en in de dozen. Oma's en zus helemaal blij!
Vorig jaar was mijn winterplaattaart een groot succes. Nu was ik het bakken een beetje beu na al het decemberkokkerellen maar kon het toch weer niet laten. 1 zak cranberries was goed voor zo'n 48 muffins! De makkelijke manier voor 24 muffins: bereid 1 pak simpele muffinmix volgens de verpakking terwijl de oven voorverwarmt.
Spoel de halve zak cranberries af in een zeef en dep ze een beetje droog. Snijd 4 gedroogde vijgen in kleine stukjes. Snijd 3 bolletjes bakgember fijn (uit een potje). Roer de cranberries, vijgen en gember door het beslag. Giet er een scheutje gembersiroop (uit hetzelfde potje) bij en roer door dit alles nog zo'n twee theelepels gedroogde tijm. Vul de muffinpapiertjes die in het bakblik staan en bak alles volgens aanwijzingen op de verpakking van de mix.
Een echte winterlekkernij en natuurlijk eet je al die muffins niet alleen op! Hier ging het grootste deel naar de vrijwilligers op de natuurijsbaan want die arme mensen dachten vrij te hebben na Sint Pancras on Ice maar konden de volgende dag gelijk weer aan de slag op de 'echte Pancrasser ijsbaan'...

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Geweldige schaatsfoto's zeg! Wat een fijn 'scarpvoer'...
En wat heb je een leuke doosjes gemaakt, helemaal met die lekkere inhoud!
Ik ben gek op muffins, dus ik ga je recept zeker uitproberen! Bedankt!

Astrid zei

Hi Monique, leuk weer wat van je te lezen en wat heb je genoten van de ijspret zo te zien. Was leuk he, jammer dat het weer over is. Wij hebben natuurlijk ook mee gedaan, ik achter de kinderwagen op de schaats (geen toertocht hoor..). Muffins zien er lekker uit en je scrapdoosjes en tasje zijn ook super. Je bent er vast weer bij bij scrap-a-licious, toch? Ik ben er zondag samen met Petra, zou leuk zijn om je daar weer te zien. Doei Astrid

Birgit zei

Wat hebben jullie allemaal leuke dingen gedaan! Heerlijk was het schaatsen he? Wij waren ook niet van het ijs af te slaan!
Ik had je foto doosjes al gezien, heel erg leuk!! en je cakes zien er ook erg lekker uit!

Anoniem zei

Ik vind het zo knap dat schaatsen, zelf kan ik er helemaal niks van! En daardoor trekt het ook niet zo als bij jou. Maar als ik dan die foto's zie ziet het er wel geweldig uit... het levert prachtige plaatjes op!
Je doosjes zijn super geworden, ben benieuwd naar de andere die je nog niet kan laten zien!
Ik ben bepaald geen ster in de keuken maar die muffins zouden mij toch ook moeten lukken!?

Petra zei

Fijn dat jij zo uitgebreid geblogd hebt, nou kon ik even lekker bijlezen ;) Heerlijk en wat heb je weer leuke èn prachtige dingen gemaakt!
Groetjes, Petra

Miranda zei

Oh wat ziet dat er allemaal leuk uit zeg!!! De schaatsfoto's maar ook de doosjes! LEuk gedaan!
Heerlijk die muffuins, ik ga het recept opslaan om eens te proberen! badnkt en ik laat het je zeker weten!!
Fijn weekend vast!
Groetjes Miranda

M@risk@ zei

Iedereen is blij dat er zo lang geschaatst kon worden. Hier niet anders. Mooie tochten en prachtig weer. Hopelijk is dit nog niet het laatste.

Mika zei

Hoi Monique, lang niet op je blog geweest maar na je bericht van van de week op mijn blog kon ik het natuurlijk niet laten. Mijn winterslaap is over dus tijd om weer eens wat te gaan doen. Heb de spirit weer te pakken. Geweldig was het ijs zeg. Helaas kon ik met ij dikke belly niet op de schaats maar uren gewandeld en genoten van al die schaatsers net als jij. De muffins zien er top uit. Heb nog een zak cranberries liggen van de kerst dus ga er mee aan de slag.

Tot snel Mika (www.mikascrap.typepad.com)

Francine zei

Oh heerlijk, die muffins ga ik proberen!

D@nielle zei

wat een leuke dingen allemaal !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...