Op dit blog laat ik scrapbooklayouts zien die ik maakte als design-team-lid voor Dutch Dares, voor het tijdschrift Scrapbookmagazine en een hobbywinkel. Sinds 2010 ontwerp ik deze digitaal.
Ook vind je hier persoonlijke huis-tuin-keuken blogposts, links naar reisblogs en ons team Piece of Cake blog.
Ben je op zoek naar mijn online onderneming met betrekking tot handmatig schrijven binnen het gezin om kinderen te leren hun gedachten goed onder woorden te laten brengen?
Dan verwijs ik je graag naar moniquehelfrich.nl

woensdag 7 januari 2009

ICE baby ICE !!!

Het dooit hier gigantisch dus ik ben weer terug van heel lang weggeweest!
Hebben jullie allemaal een leuke vakantie gehad, een gezellige jaarwisseling en een goede start van 2009? Ik hoop het van harte!
Sommige mensen klagen wel eens over hun kerst photoshoot... alleen daarom al heb ik me er zelf nooit aan gewaagd. Maar nu vroegen ze er om - op kerstochtend werd de toon al gezet voor een vrolijke kerst...Misschien omdat dit op hun ontbijtbord lag: Overigens totaal vergeten foto's te maken van de kerstdiners en Oudejaarsavond.

Hier was de kerstvakantie erg onrustig: ik had continu het gevoel dat ik alleen maar boodschappenlijstjes maakte, in een rij voor een kassa stond, het huis voor de zoveelste keer schoonmaakte en dagenlang stond te kokkerellen. Absoluut geen tijd gehad voor een tijdschrift of boek op de bank. Ivo keek net vreemd op toen hij mij de krant zag lezen waarin een groot artikel over vuurwerk stond… tsja, ik heb nu pas alle kranten vanaf 19 december uit.
De feestdagen waren overigens wel supergezellig en we zijn nog nooit zo knallend het nieuwe jaar gestart! De jongens mochten voor het eerst zelf vuurwerk afsteken en ook Erik was dit jaar voor de bijl gegaan☺ Samen met het pakket van Marcel en Georgia en de rest van de straat was het lang onrustig in de buurt, mede dankzij de lekkere buitentemperatuur en de zalig glühwein bij Wim en Constans in de tuin. En de kleine Elena (bijna 1) maar lekker doorslapen op Ivo's kamertje...
De volgende ochtend moest er heel wat puin geruimd worden; gelukkig hielpen Wessel, Britt en Suze ook mee.Natuurlijk hebben we ook hele leuke dingen gedaan samen. Vooral samen met Ivo ben ik aardig creatief en culinair bezig geweest, waarover meer in een volgende post.

We zijn naar Corpus geweest en hebben wel de tijd genomen om af en toe samen een familiefilm te kijken. Daarentegen hebben we deze kerstvakantie geen lange wandelingen gemaakt en geen theater of bioscoop bezocht met z’n allen (de jongens wel met vrienden). Alleen al door het ontbreken van dergelijke tradities word ik onrustig.

Maar……. wij hadden wel 3 weken lang IJS!!!!
Nee, niet zoals de rest van Nederland dit sinds een week heeft maar wel een sfeervol gelegenheidsijsbaantje ter gelegenheid van het 100 jaar bestaan van de Pancrasser IJsclub. 12 december werd de baan geopend en sindsdien krioelde het er van de jeugd, jong en oud ☺
Er waren schaatsclinics met schaatsgrootheden, diavoorstellingen van de Historische Vereniging, wedstrijden als ringsteken en “skeur ‘m d’r over” waarbij Wouter en Wessel
steeds als 1e eindigden in de categorie 13+, demonstraties schoonrijden en vooral heel veel vrijschaatsen. Dit alles vond plaats op de tennisbaan met heus echt ijs op de ene baan en schaatsverhuur, koek&zopie en tent op de andere baan. Dit alles super sfeervol aangekleed en verlicht. ’s Avonds waren er in de tenniskantine regelmatig koren, bandjes en zangers. Kortom: de tennis/ijsbaan werd een ontmoetingsplaats voor het hele dorp. Omdat wij als gezin een leuke klik hebben met de ijsbaan, bestuursleden, de overige vrijwilligers maar ook met de tennisbaan en de schaatssport zelf, waren wij ook heel vaak aanwezig bij dit evenement. Erik maakte o.a. de foto’s die op de Pancras on Ice website staan en de filmpjes die hij op You Tube heeft geplaatst. Zelf was ik het afgelopen (laatste) weekend in touw in zowel de kantine achter de bar als in de koek & zopie. Dit betekende wel dat ik niet de eerste schreden op natuurijs kon zetten toen Erik met vriend Marcel en mijn zus Yvonne zaterdag een deel van de Eilandspoldertocht ging schaatsen.
Gelukkig kon ik gisteren eindelijk mijn hart ophalen. Samen met Marcel, Georgia en hun lieve kleine Elena heb ik zalig geschaatst in de Schermer. Prachtig ijs en schitterend schaatsweer. Helaas haalden we de koek & zopie in de Rijp niet want rond half 4 ging het ijs zienderogen achteruit. Vlakbij ons zakte een man door het ijs en ook bij onze startplek zat inmiddels een groot wak. Toen we daar ook nog eens een ambulance hoorden wegrijden, waren we blij dat we weer op de kant stonden… De extreme verslechtering van het ijs daar heeft zelfs de Alkmaarse krant gehaald vandaag.Optimistisch als ik ben, fietste ik vanmorgen tegen beter weten in naar ijsbaan De Meent om daar nieuwe schaatsen voor Ivo te kopen. Ivo is zijn Zandstra’s ontgroeid en heeft de laatste maanden steeds schaatsen gehuurd op De Meent en op de dorpsbaan. Wouter, Ivo en ik hebben nu alle 3 maat 39. Wouter schaatst op de oude lage noren van mijn zus en ik heb mijn eigen lage noren. Voor een tocht heeft Ivo dus zelf schaatsen nodig maar ik vond het steeds zonde om een derde paar 39 in huis te halen. Mijn eigen schaatsen lijken nu (na 2 jaar) wel 2 maten te klein, waarschijnlijk agv de optelsom van zwaarder lijvigheid ☺ doorgezakte voeten ☺ ouderdom. Ik ben nu zelfs van mijn geloof af (lees: ijdelheid) en heb vandaag de harde noren maat 39 voor mijzelf gekocht. De komende tijd mag Ivo er op schaatsen en vanaf volgend jaar (als hij een nog grotere schoenmaat heeft) zijn ze voor mij☺
Maar helaas… het dooit hier verschrikkelijk! In de verste omtrek is het natuurijs inmiddels zeer onbetrouwbaar.
Wie o wie laat mij weten waar wij zaterdag a.s. nog een tochtje kunnen schaatsen?

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Nou Monique wat een sportiviteit allemaal! En wat gedurfd om op natuurijs te schaatsen, ik ben een bangerd wat dat betreft. Trouwens ik kan helemaal niet schaatsen, nooit gekund ook. :D Ik klapte altijd door mijn enkels... Vandaag vriest het bij ons overigens behoorlijk, net als van de week toen had ik ijsbloemen op de ruiten van mijn auto! Het ziet ernaar uit dat het nog een poosje aanhoudt ook dus met een beetje geluk sta jij in het weekend weer op de plassen!

Je@net zei

Prachtige foto's Monique! En hier gaan de duimen ook voor je in turbostand hoor....misschien kun je dan komend weekend toch nog het ijs op!

Anoniem zei

Oef, schaatsen. Al heeeeeeeeel lang niet meer gedaan (en heb dus ook al heel lang geen schaatsen meer)! Zou ook niet weten waar je in het hoge noorden van NH nog op natuurijs kan schaatsen, helaas.
Ik hoop dat je toch nog een goede tip krijgt! Dus schaats ze...
En zoniet, dan ook verder een fijn weekend natuurlijk ;o)
Groeten uit Amsterdam!

rev zei

ha! sportievelig! mij tref je ook niet op de schaats, geef mij maar koek en zopie :D. ooit stuitje zwaar gekneusd en daar nog steeds, na jaren, last van. dus mij zie je niet meer. ar gaat zaterdag wel met sanne naar de ijsbaan. het vriest hier als een tierelier dus tochtjes genoeg!

lfs

Anoniem zei

Hoi Monique,

Lees ik je oproep net te laat want anders had je met ons mee kunnen schaatsen. Donderdag hebben we op Kortehoef een toertocht gedaan en zaterdag de 40 km op De Wieden in Overijssel. Het was eigelijk te druk en te veel scheuren in het ijs. Allebei weten we weer hoe het is om in een scheur te blijven steken:(
Het gebied was wel geweldig.
Volgende ijsperiode gaan we eens een leuk tochtje gezamelijk doen!

Groetjes, Wilma

Birgit zei

Woensdag dooide het hier ook maar dat is toch nog goed gekomen. Hoop dat jullie afgelopen weekend ook volop van het ijs genoten hebben! :)

D@nielle zei

en heb je nog ergens kunnen schaatsen ? Mijn boys hebben vanaf donderdag geschaatst en het was nog een hele kunst om nog een paar te vinden voor Colin want die ijzertjes pastte hij allang niet meer, maar het was gelukt en een lol dat ze hebben gehad !

Anoniem zei

Jammer dat de ijspret al weer is afgelopen , maar misschien komt het volgend jaar weer ?
Het ziet er wel gezellig uit daar bij jullie op de ijsbaan !
Ik heb niet op de schaats gestaan want onze twee dochters hadden ze ontdekt !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...