Op dit blog laat ik scrapbooklayouts zien die ik maakte als design-team-lid voor Dutch Dares, voor het tijdschrift Scrapbookmagazine en een hobbywinkel. Sinds 2010 ontwerp ik deze digitaal.
Ook vind je hier persoonlijke huis-tuin-keuken blogposts, links naar reisblogs en ons team Piece of Cake blog.
Ben je op zoek naar mijn online onderneming met betrekking tot handmatig schrijven binnen het gezin om kinderen te leren hun gedachten goed onder woorden te laten brengen?
Dan verwijs ik je graag naar moniquehelfrich.nl

zondag 14 februari 2010

Happy

Er zit vandaag een hoop liefde in de lucht (en sneeuw)! Vang het, koester het, doe er iets leuks mee. Fijne Valentijn!

Hier maken we ons op voor de tweede viering van Wouters verjaardag. Morgen wordt hij 15 maar dit hele weekend is het FEEST!
Voor mij betekent dat dagenlang kokkerellen. Vraag me niet waarom ik dat allemaal zelf wil doen... ik vind het gewoon leuk en niets meer dan dat ;)
Ik laat me inspireren door mijn 'bak- en braadvriendinnen' Nigella Lawson en Bakerella.
Ongelooflijk hoe soepeltjes die twee omgaan met ingrediënten! Nigella en Jamie zouden een leuk setje zijn en het leven zou helemaal perfect zijn als je zo'n setje als vriendelijke buren hebt haha
Maar goed... als inspiratiebron zijn ze ook niet verkeerd hoor. Jamie's chocoladecarameltaart bewaren we voor een volgende keer maar Nigella's zalige variant op de monchou taart wil ik jullie niet onthouden.

Onderstaand recept is voor een springvorm van ong. 20 cm. (dus kleiner dan hierboven afgebeeld). Tip van mij: altijd bakpapier op de bodem gebruiken, ring er omheen klikken en papier evt. bijknippen. Voor deze taart hoef je de springvorm niet in te vetten.

In de hakmolen of ander hakapparaat doe je 75 gram zachte ongezouten boter met 125 gram digestive biscuit (bastognekoekjes zijn natuurlijk veeeeeeeel lekkerder). Apparaat laten hakken tot het goed gemengd is en dit op de bodem van de springvorm goed aandrukken (met bolle kant van een lepel). Vorm koel wegzetten.

In een kom 300 gram Philadelphia naturel, 60 gram poedersuiker, theelepeltje vanille en een uitgeknepen halve citroen goed door elkaar mengen (roeren).

In een andere kom maak je 250 ml 'double cream'. Dit kun je weliswaar in NL kopen bij de Sligro en enkele speciaalzaken maar het is makkelijker en goedkoper om dit zelf te maken. Om ongeveer 250 ml 'double cream' te krijgen mix je 100 gram mascarpone met 200 gram (slag)room. Gebruik je supermarktpoedersuiker (uit zo'n bus) voeg dan een zakje klopfix toe terwijl je mixt. Banketbakkerspoedersuiker heeft dit niet nodig.

Voeg de twee mengsels samen en roer het geheel goed door. Verdeel dit zalige geheel in de springvorm en laat het zo'n 3 uur in de koelkast opstijven.

Voor gebruik haal je de taart uit de springvorm. De bodem is stevig genoeg om deze van het bakpapier op een bord of schaal te schuiven. Tenslotte smeer je er een goede kwaliteit kersenjam over. En dan maar smmmmmmmmmmmmmmullen!

En wil je een creatieve hobby als scrapbooking of photoshop eens combineren met een culinaire hobby als taarten en koekjes decoreren? Kijk dan eens naar deze Vintage Valentine Cookies in woord en beeld van Bakerella!

Smakelijke voortzetting van deze dag ;)

2 opmerkingen:

Astrid zei

Yummie Monique, het water loopt mij in m'n mond, klinkt goooeedddd!
Gefeliciteerd voor Wouter!
groetjes Astrid

D@nielle zei

Gefeliciteerd ! Het ziet er superlekker uit en bedankt voor de double cream tip, dat staat er zovaak bij en dan denk ik pffffffffffffffffffff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...