Op dit blog laat ik scrapbooklayouts zien die ik maakte als design-team-lid voor Dutch Dares, voor het tijdschrift Scrapbookmagazine en een hobbywinkel. Sinds 2010 ontwerp ik deze digitaal.
Ook vind je hier persoonlijke huis-tuin-keuken blogposts, links naar reisblogs en ons team Piece of Cake blog.
Ben je op zoek naar mijn online onderneming met betrekking tot handmatig schrijven binnen het gezin om kinderen te leren hun gedachten goed onder woorden te laten brengen?
Dan verwijs ik je graag naar moniquehelfrich.nl

maandag 6 juni 2011

Grote sprong in de tijd

Van uitstel komt afstel. Het gapende gat aan blogposts tussen december en nu is niet meer te overbruggen. Heel jammer want om heel eerlijk te zijn, lees ik mijn eigen posts van langer geleden graag terug voor de "O ja! - factor". Als ik nu terugdenk aan het afgelopen jaar lijkt er niet veel gebeurd te zijn; uiteraard vierden we weer Sinterklaas, Kerst en Oudejaarsavond. Er waren verjaardagen (heel veel 50ers!) en andere feestjes, theater- en bioscoopbezoeken en kooroptredens. In januari kreeg ik van de neuroloog 'groen licht' om langzamerhand alles weer te mogen doen; het enige wat ik nog niet deed was sporten en het is zalig om nu weer alles te kunnen doen!
Helaas ging het met Ivo's gezondheid nog niet goed; naast de darmproblemen bleek hij ziekte van Pfeiffer te hebben en ook nog eens een sterk verhoogd mycoplasma in zijn bloed. Geen wonder dat hij meer sliep dan dat hij wakker was. Van januari t/m maart is hij niet naar school geweest en nog steeds kan hij het niet hele schooldagen volhouden en ligt hij elke avond om 20.00 uur al in bed...

Omdat ik toch vaker thuis wilde zijn (om een oogje in het zeil te houden), besloot ik meer kennis te gaan vergaren op het gebied van Photoshop. Ooit had ik me voor cursussen van Jessica Sprague ingeschreven en gelukkig houd je daar levenslang toegang toe - dat kwam me nu mooi uit.  Er ging een hele nieuwe wereld voor me open! Als een spons zoog ik alle nieuwe kennis op en was elke dag weer verbaasd over de wonderen die je met Photoshop kunt verrichten. Zo ging het al snel van dit
 naar dit
 en deze layout waarbij we zelf de tekst labels maakten.
Net op het moment dat ik me realiseerde dat ik graag zelf digitale scrapitems wilde maken, viel de aankondiging van The Art of Digital Design in mijn inbox. Een cursus waarmee ik alles kon leren wat ik graag wilde weten. Er was 1 grote maar..... je moest er wel digitale scrapbookervaring voor hebben en mijn ervaring was slechts de hand-in-hand/stap-voor-stap layouts van Jessica's lessen. De meest gevorderde lessen had ik nog niet eens gedaan... Tegelijkertijd voelde het als Nu of Nooit....
En ik heb het gedaan! De eerste dagen van de cursus heb ik alleen meegelezen en meegekeken en het was allemaal Adacadabra voor me : ( Blijkbaar miste ik veel kennis van de vereiste Digi in Deeper cursus dus die heb ik snel tijdens de eerste 10 cursusdagen gedaan (12 layouts). Daarna met frisse moed en de nodige basiskennis verder met AoDD zonder ooit zelfstandig een digitale layout te hebben gemaakt. Ze zullen me er ongetwijfeld een vreemde eend in de bijt hebben gevonden ; )

Al snel had ik zó de smaak te pakken dat ik er ook nog Illustrator cursussen bij ging doen om maar leukere patronen te kunnen maken en ik was gewoon niet meer te houden haha
Op het gebied van marketing moest er een naam komen + logo + website of blog + verpakkingsontwerp van de kit. Helemaal leuk maar wel een bereklus. Dit alles resulteerde in
Monique Helfrich Design
 
Er kwam een heuse digikit waarvan ik een minikit selecteerde voor de eindbeoordeling: 
Hier is overigens de primeur van mijn Mini Kit want ik wacht nog even met het plaatsen ervan op mijn designblog. Ben nl. op zoek naar een shop die met mij en mijn spullen in zee wil gaan. Suggesties zijn van harte welkom ; )

Carina Gardner gaf me afgelopen zaterdag een beoordeling om van te gaan blozen en met wat verbeterpuntjes die ik mee kan nemen in verdere ontwerpen en inmiddels ben ik ook geslaagd voor de theorietest - Yeah! Het wachten is nu nog op de officiële certificering voor digitaal ontwerper.

Met wat AoDD klasgenoten hebben we de Kimono Kit samengesteld ten bate van alle betrokkenen bij de aardbeving/tsnumani in Japan. Om dit onder de aandacht te brengen, gaat vandaag een blog hop van start waarbij op 19 blogs een Quick Page gratis gedownload kan worden. Mijn blog is de laatste in de rij en de blog hop start op Kim's blog.

Tsja, dit blog is weliswaar verschrikkelijk verwaarloosd maar ik heb niet stilgezeten (of juist wel met mijn dkk rt chtr d cmptr). Ik krijg ineens een lumineus idee -'lampje'! Van alle afgelopen maanden ga ik digilayouts maken; goed om te oefenen én helemaal lekker voor de 'O Ja-factor' van alle gebeurtenissen die min of meer langs me heen zijn gegaan de laatste tijd.

Welkom terug en lieve groet,
monique

6 opmerkingen:

Linda Flens zei

Hoi Monique,
leuk dat je weer eens je blog hebt bijgewerkt. Ik heb regelmatig gekeken of je nog wat gepost had de afgelopen tijd. Wat ziet die kit op dat plaatje hierboven er leuk uit zeg! Super dat je er helemaal voor gaat!

Hoop snel meer te lezen en te zien!

Groetjes van Linda

Irene zei

Hoi Monique, Leuk dat je AoDD ook gedaan hebt. Ik heb de eerste cursus vorig jaar gedaan. Mij duizelde het ook. Hard werken, maar o zo leuk. Als naslagwerk heb ik het cursusmateriaal in een boek gegoten. Ennuh ... natuurlijk gefeliciteerd!

Henrike's scrappie's zei

Leuke blog heb je!!
En wat ben je druk geweest de afgelopen maanden, werd er zelf een beetje moe van toen ik het las ;)
groetjes Henrike

D@nielle zei

Mooie Layouts !

Petra van Osch zei

Hè,hè, ik heb je gemist hoor want waar kon ik nou die complimenten kwijt over je mooie Scrap-Club kit werk dat je tussen al je gigantische uitdagingen door hebt gemaakt. Juist, nergens.... ;(
Ik vind het gaaf van je dat je een uitdaging zag en hem op deze manier bent aangegaan! Super. En je digitale werk ziet er prachtig uit. Succes met alles!

M@risk@ zei

Hoi Monique, wat gaaf om digitaal te scrappen en met een prachtig resultaat. Ik hoop dat het met je zoon weer de goede kant op gaat.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...