Op dit blog laat ik scrapbooklayouts zien die ik maakte als design-team-lid voor Dutch Dares, voor het tijdschrift Scrapbookmagazine en een hobbywinkel. Sinds 2010 ontwerp ik deze digitaal.
Ook vind je hier persoonlijke huis-tuin-keuken blogposts, links naar reisblogs en ons team Piece of Cake blog.
Ben je op zoek naar mijn online onderneming met betrekking tot handmatig schrijven binnen het gezin om kinderen te leren hun gedachten goed onder woorden te laten brengen?
Dan verwijs ik je graag naar moniquehelfrich.nl

vrijdag 19 januari 2007

Dutch Dare

#5
Het is gelukt!!! Na zo'n 14 uur "trial and error" met Photoshoppen heb ik mijn bijdrage voor de 5e Dutch Dare af! Mijn eerste digitale layout en.... ik weet nu het moet! De Dutch Dares is een leuk initiatief: elke twee weken wordt op woensdag een nieuw Nederlands thema gegeven aan de hand waarvan je een layout maakt. Via het messageboard van 2peas laat je vervolgens weten waar de layout is gepost. Het is jammer dat er nog weinig scrappers aan deelnemen. Ik vermoed dat dat komt door de 2peas omweg. De Engelstalige scrappers die veelvuldig van 2peas gebruik maken, kunnen echter weer minder met de Nederlandse thema's en doen vermoedelijk om die reden niet mee. Wat overblijft is dus een klein groepje deelnemers.... Dus... hierbij roep ik jullie allemaal op om mee te doen. Komende woensdag komt een nieuw thema.
Deze weken was het thema een layout te maken n.a.v. een (favoriet) Nederlands tijdschrift. Toen ik de opdracht las, lag voor mij het tijdschrift ZOOM en het leek me het ideale moment om eens een volledig digitale layout te maken. Het heeft heel wat ergernis én tijd gekost maar ik ben blij dat ik heb doorgezet. Toegegeven... het is een eenvoudig geheel geworden maar het digi-begin is er! De layout staat ook voor een gedeelte van mijn goede voornemens!
Voor de volledigheid plaats ik nu ook al mijn eerdere Dutch Dare inzendingen.

#4
4e thema: Nederlanders en hun exportproducten.
3e thema: Hollandse oude meester of kunstenaar. Ik koos voor het schilderij Family affair van Herman Brood.
2e thema: Waar kom je vandaan.......? Hoe ben je er gekomen.......?
1e thema: Hollandse zuinigheid.
#3
#2#1
Morgen gezellig met Corinne Delis naar Akke-Fietje in Eindhoven voor een hele dag workshoppen met Karen Burniston! Ik heb er zin en ga nu mijn spullen pakken en foto's uitzoeken!

I did it! After about 14hrs of "trial and error" Photoshopping I finished my 5th layout for Dutch Dares. Every two weeks on wednesday they post a new Dutch Dare. Pleas join in even you are not Dutch!The 5th Dare was to make a magazine layout inspired by your (favourite) Dutch magazine. For me thé moment to give a digi-layout a try... It wasn't easy at all but I'm glad I carried on!
It's a simple layout but a start...
. The layout also stands for a part of my good 2007 resolutions!
I'll also post the other Dutch Dares untill now:
#4: The Dutch and their export products (Oilily)
#3: The old Dutch masters (painters) or the modern artists. Mine is a Herman Brood.
#2: Where are you from.........? How did you get there.....................?
#1: The world wide known characteristic of the Dutch: being down to earth, thrifty and economical.

I look forward to go to Eindhoven tomorrow together with Corinne Delis for a whole day workshopping with Karen Burniston. Now I'm off collecting photo's and packing.

5 opmerkingen:

Ingrid zei

Ik vind je digi LO geslaagd. Ik doe het je niet na. Je andere Dutch Dares zijn ook erg gaaf. Ik weet van het bestaan van Dutch Dares maar ben er nog niet toegekomen om er aan mee te doen. Ik hou het zeker in de gaten. Veel plezier morgen!

margot zei

dit is supergaaf, je digi-lo'tje!!

Daffie Online zei

Al je dutch dares zijn superleuk!
En je laatste ziet er zo goed uit dat ik bijna niet kan geloven dat het je eerste digi is :)
...nog een paar nachtjes tot de nieuwe dare!

Jolanda zei

Leuke LO. Prima gelukt, dat photoshoppen.
En je hebt ook al zo'n leuke header... ook gephotoshopt??

Anoniem zei

Wat een gave l/o van Oilily, zeg! Super.
Groet, Maria

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...