Op dit blog laat ik scrapbooklayouts zien die ik maakte als design-team-lid voor Dutch Dares, voor het tijdschrift Scrapbookmagazine en een hobbywinkel. Sinds 2010 ontwerp ik deze digitaal.
Ook vind je hier persoonlijke huis-tuin-keuken blogposts, links naar reisblogs en ons team Piece of Cake blog.
Ben je op zoek naar mijn online onderneming met betrekking tot handmatig schrijven binnen het gezin om kinderen te leren hun gedachten goed onder woorden te laten brengen?
Dan verwijs ik je graag naar moniquehelfrich.nl

donderdag 18 januari 2007

Fotobewerking

Fotobewerking is voor my een kwestie van trial and error. Zo ben ik de laatste twee dagen al uuuuuren bezig met m'n eerste digitale layout zonder resultaat. De foto van Wouter (zie vorige posts) was gelukkig een makkie en ik leg het graag even uit!

Tip: Maak voor de zekerheid eerst een kopie van de foto die je wilt bewerken!
1. Op de foto die je hebt geopend in het beeldscherm klik je met de rechter muisknop.
2. Vervolgens met de linker muisknop op open met ....
3. En dan kies je met de linker muisknop Microsoft Photo Premium 10. Zie je deze keuzemogelijkheid niet dan kun je 'm vinden bij start - alle programma's - Microsoft Works Suite 2005 (tenminste bij Microsoft gestuurde computers).
4. In de linkerkantlijn zie je een kopje edges en daarvan heb ik soft gekozen. M.b.v. het schuifje kun je de rand meer/minder vervagen.
5. Klik op done.
6. Verder in de linker kantlijn zie je het kopje add something en daarvan kies je text.
7. Het frame om text in te maken kun je zo groot en klein maken als je zelf wilt en je kunt het ook over de foto verplaatsen en draaien. Beweeg met de muis maar langs de randen van het frame; de pijltjes geven aan in welke richting je het frame kunt trekken; het kruisteken geeft aan dat je het met de muis kunt verplaatsen. In de werkbalk bovenaan vind je de mogelijkheid om lettertype, lettergrootte, kleur, etc. te kiezen.
8. Zodra je met de linkermuisknop klikt, verdwijnt de framerand. Maar je kunt 'm ook weer activeren om alsnog te veranderen.
9. Als je de bewerking afsluit, wordt gevraagd of je de bewerking wilt opslaan.

Photo editing: I was asked to explain some photo-editing and I guess you can do without an English summary.... So I will continue my trial and error with Photoshop Elements. I will succeed tonight: I feel it :)

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoihoi,

Bedankt voor de uitleg!!!
Ik ga het zeker proberen maar ben nog een groentje wat digi betreft.

Groetjes
Peetje

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...