Op dit blog laat ik scrapbooklayouts zien die ik maakte als design-team-lid voor Dutch Dares, voor het tijdschrift Scrapbookmagazine en een hobbywinkel. Sinds 2010 ontwerp ik deze digitaal.
Ook vind je hier persoonlijke huis-tuin-keuken blogposts, links naar reisblogs en ons team Piece of Cake blog.
Ben je op zoek naar mijn online onderneming met betrekking tot handmatig schrijven binnen het gezin om kinderen te leren hun gedachten goed onder woorden te laten brengen?
Dan verwijs ik je graag naar moniquehelfrich.nl

vrijdag 9 mei 2008

200 km tour

Terug van weggeweest! Super om 5 dagen met het mooiste weer van de wereld en met weinig bagage door de duinen te fietsen. Wel een raar idee om zonder jassen en regenpakken in Nederland op fietsvakantie te gaan. Zaterdag fietsten we bij Egmond de duinen in om via de Noordzee-route 1a en een overnachting in Noordwijk naar Duinrell in Wassenaar te gaan. Daar sliepen we een nachtje in het hostel (prima plek en zalig rustig). In het Tikibad stond ik doodsangsten uit in een vreselijk snelle glijbaan met een kurkentrekker effect aan het eind…. Nooit meer! Het was een witte… je bent gewaarschuwd! De volgende dag reden we ’s middags naar Lisse; dwars door de bollenstreek maar helaas was vrijwel alles al gekopt of verlept. Ik was dan ook heel benieuwd wat we nog op de Keukenhof zouden aantreffen…. Maar het viel mee, er stond nog genoeg moois in bloei en mijn eigen tulpenfotograaf heeft weer de mooiste plaatjes kunnen schieten. Rond 21.00 uur ’s avonds reden we in Bakkum, ongeveer twee uurtjes fietsen van huis, maar met de Keukenhofkilometers en 60 km fietsen in de benen vonden we het wel mooi geweest en zochten we wederom een slaapplek. Woensdag was het toen nog een klein stukje naar Egmond aan Zee voor een dagje strand en ’s middags stond ons nog het zwaarste stuk te wachten want het viel niet mee om loom van het strand met een uur volop tegenwind naar huis te fietsen. Het eindresultaat: 200 km gefietst en heel veel voldoening! Ik vond het heel bijzonder om rond de dagen van 4 en 5 mei met het gezin samen te zijn. We hadden ons eigen moment van herdenking en ook de monumenten in de duinen maakten deze dagen meer indruk dan ooit. Verder besefte ik hoe VRIJ we zijn om te kunnen gaan en staan (en fietsen) waar we maar willen, elke dag een bed en eten en drinken te kunnen vinden, mensen te kunnen vertrouwen en open gesprekken kunnen aangaan met ‘vreemden’ die ons pad kruizen. Het waren prachtige 5 mei dagen! Back home again! We had a wonderful time and beautiful weather when we went South by bike along the Dutch coast for 5 days. It felt a little strange to leave for a cycling holiday in the Netherlands without our (rain)coats. We slept in Noordwijk, Wassenaar, Lisse and Bakkum and we visited Duinrell and the Keukenhof. The cycle-North Sea –route is a beautiful one through the dunes and woods! It was a very special feeling to be together with our family during 4 and 5 May; both Dutch Memorial Day and Liberation Day. The memorial monuments in the dunes were more impressive then ever and I realised how special it is to be FREE to travel around, to find each day a bed and food, to be able to trust people and to have open conversations with any ‘stranger’ that we met. 200 km full of satisfaction!
PS: Ik zie nu geen afbeeldingen op jullie en mijn blog. Ook de woordverificatie voor reacties verschijnt niet. Ik hoop nu maar dat mijn foto-mozaiek verschijnt; zelf kan ik dat nu dus niet controleren...
BTW: I can't see images on your (and my) blog today. And the word verification for comments doesn't appear too... So let's hope my photomosaic will appear... (I can't check).

9 opmerkingen:

Annelies zei

Hij werkt hoor! Klinkt als heerlijke dagen zo. Ik ga zelf morgen naar de Keukenhof, ik hoop dat die er dan nog net zo mooi bij staat als op jouw foto's!

Astrid zei

Ja ik zie je foto's! Ziet er gezellig uit. Wat een leuke vakantie.
groetjes Astrid

Je@net zei

Ziet er prachtig uit Monique!! Een super geslaagde fietsvakantie in ons eigen kikkerlandje! Dat is boffen!

Spontanity zei

Werkt prima!!! Ziet er mooi uit, en ja, jullie hebben geweldig weer gehad!!!!!
Die hele route die ken ik ook echt, ik zal hem wat gereden hebben tussen Alkmaar, Haarlem en Den Haag.

D@nielle zei

wat een superfoto's zeg, en ja alle "achterblijvers" hebben enorm geboft met het mooie weer. En het is nog lang niet over hihi :D

Mika zei

That sounds like a great week have fun with the pics. Mika

Ingrid zei

Wat een geweldige foto's van een geslaagde vakantie. Heerlijk hoor zo lekker met z'n viertjes op pad.

xoxo

FauveDesign zei

Ziet er heerlijk uit!Fun times :D

Heidie zei

wat een mooie foto's
groetjes Heidie

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...