Op dit blog laat ik scrapbooklayouts zien die ik maakte als design-team-lid voor Dutch Dares, voor het tijdschrift Scrapbookmagazine en een hobbywinkel. Sinds 2010 ontwerp ik deze digitaal.
Ook vind je hier persoonlijke huis-tuin-keuken blogposts, links naar reisblogs en ons team Piece of Cake blog.
Ben je op zoek naar mijn online onderneming met betrekking tot handmatig schrijven binnen het gezin om kinderen te leren hun gedachten goed onder woorden te laten brengen?
Dan verwijs ik je graag naar moniquehelfrich.nl

zaterdag 22 november 2008

Ooooo... heb ik zelf ook een blog? : )

Waar blijft de tijd?
Als ik naar mijn vorige blogpost kijk, is er al weer zo ontzettend veel gebeurd!
Erik’s gips mocht er na 6 dagen al af: bij nader inzien bleek het om een oude breuk te gaan… Maar hij heeft nog wel last van zijn pols en hij kan hem nog niet plat naar buiten draaien. Hij oefent frequent want hij moet het toch echt van zijn handen hebben. De hechtingen heeft hij vorige week zelf maar uit zijn kin gehaald brrrrrr...
Bedankt voor jullie belangstelling!

Met mijn laptop ben ik helemaal happy! Eindelijk computeren in mijn scraphok (ergens ver achter in de garage). De draadloze verbinding redt het blijkbaar net aan want erg snel gaat het niet; toch ben ik hier al helemaal gelukkig mee!!!
Zeker handig als je een layout moet liften voor een Dare bij “Bag of memories” en tijdelijk niet door de garage kan (vanwege een nieuw te leggen vloer) en buitenom door sneeuw en hagel van en naar m’n scrapruimte moet.
Dit moest ik liften:


En dit is het geworden:

Weet je dat dezelfde laptop nu te koop is bij Trekpleister voor maar € 50,0!!!???
Ja, ik geloofde het ook niet en heb er naar geïnformeerd maar het is absoluut helemaal waar!
Het is me nog niet 100% duidelijk of je aan dat Telfort maandbedrag vast zit, dat mag Erik vanavond voor me uitzoeken.

What else?
Voor het eerst naar de KreaDoe geweest en amper naar scrapbookartikelen gekeken omdat ik er met een niet-scrapper was. Waarschijnlijk waren wij de enigen die niks of nauwelijks wat hebben gekocht daar! Wel heel veel leuks gezien hoor.
Net als oktober zit november bomvol verjaardagen; weet je dat er een verband bestaat tussen het maken van goede voornemens en het hoge geboortecijfer in deze maanden… Heel gezellig was het bij Corinne Delis, mijn beroemde plaatsgenoot : )
De avond stond aardig in het teken van de cupcake en als alternatieve verjaardagskaart heb ik me verdiept in Amirugumi op Youtube met dit als resultaat:

(het is dus een cupcake hè…)In een akelige week met hoge koorts en flinke griep kon ik me nog net bij elkaar rapen om gang en huis aan te kleden voor Sint Maarten en om deze mummies te maken. Zo simpel en zo'n hit!!! Het is hier nog nooit zo druk geweest aan de deur en sommige kinderen kwamen zelfs twee keer! Bedankt Daan voor al die leuke links elke keer!Na die hevige griep was ik gelukkig net op tijd weer op de been voor Les Miserables in het nieuwe Luxor in Rotterdam.
Is dit nou Purple Rain?
Prachtige voorstelling in een bijzonder modern gebouw. We waren er op uitnodiging met alles erop en eraan maar gelukkig liepen we de extra calorieën er weer af op de vele trappen daar. Daarna heb ik nog flink mijn best moeten doen om layouts op tijd af te krijgen met de mooie winterkit van Scrap-Club. Als je wilt zien wat de DT leden gemaakt hebben, kijk dan even hier bij Kit ideas.
Ik laat jullie hier alvast een kaartje zien dat ik met de kit gemaakt heb.Begin deze maand maakte ik voor het Scrap-Club blog een post over verftechnieken.
Niet echt spectaculaire nieuwe dingen maar ik vond het leuk om hier weer eens in te verdiepen.

Op dit moment besteed ik veel tijd aan het oefenen met Adobe Indesign en Illustrator. In de praktijklessen waren we maar met 3 studenten en we hebben enorm veel geleerd. Het oefenen ermee is leuk maar gigantisch arbeidsintensief/tijdrovend. Maar ja, met al dat oefenen hoop ik uiteraard dat het steeds sneller gaat. Ik schijn er in ieder geval feeling voor te hebben dus dat is alvast iets.
Ook stond de afgelopen week volledig in het teken van A Sister’s Hope. Ik heb me opgegeven voor de 3e editie die plaats zal vinden op 10 en 11 oktober 2009. Mijn wandelmaatje Sandra en ik (zie bovenstaande layout) hebben woensdag op de Margriet Winterfair geassisteerd in de stand van A Sister’s Hope. Zo gaaf om te merken dat veel mensen dit nu (her)kennen en enthousiast zijn: een heel verschil met vorig jaar. Er zijn al veel inschrijvingen uit voortgekomen en ik hoop dat er onder jullie ook nieuwe deelnemers zitten. Voor meer info kun je terecht op de website of op mijn blog handel en wandel. Dat is nog eens een goed voornemen voor 2009!
Sandra en ik waren gelijk enthousiast aan het brainstormen voor nieuwe ideeën. Een stand op de supergezellige kerstmarkt in museum de Broeker Veiling hadden we denkbeeldig al helemaal ingericht en in de trein hadden we ook al een lijst met producten bedacht die we konden verkopen. Maar helaas… alle kramen waren 1 september gelijk al verhuurd : (

Maar… ik ben niet voor 1 gat te vangen want ik heb hier nog een leuke troef achter de hand. Deze kerstkaarten, gemaakt door

Corinne Delis mag ik voor het goede doel verkopen!!!
Is dat niet gaaf??? Wie biedt???En ook haar beroemde mappenmolen (een lege versie) staat bij mij op zolder om verkocht te worden. Hij is groot (ong. 50 cm diameter) en zwaar; dus gaat niet aan de wandel als je erin bladert. Ideaal voor alfabetten, stickervellen, etc. Wie biedt???
Bieden kan in een ‘comment’ of via de mail (mijn voornaam monique en achternaam helfrich aan elkaar en na het apestaartje xs 4 all aan elkaar met punt nl). Bieden kan tot 15 december.

De opbrengst komt ten goede aan A Sister’s Hope 60k, een sponsorwandeltocht van 2 dagen waarvan de opbrengst bij de finish wordt overhandigd aan Pink Ribbon en besteed wordt aan wetenschappelijk borstkanker onderzoek.

Iets heel anders:
………….. Wouters beugel is eruit! Hij heeft ineens een prachtige mond met witte tanden en loopt nu opvallend veel met een big smile rond. Help, mijn kleine kindje lijkt ineens zo verschrikkelijk groot!
En………
Ik ben getagged door Marga om 7 weetjes over mijzelf te vertellen.
Tsja… waar zal ik beginnen:
1. Stiekem geloof ik nog steeds een beetje in Sinterklaas; ik vind het de allerleukste Nederlandse traditie.
2. Ik ben een verzamelaar van mooie schriften en notitieboekjes en daarom zetten wij hier elke week onze schoen….
3. Ik ben ook gek van letters (lezen, schrijven, stickers en tekenen) en ook op brieven (email en handgeschreven). Vandaar de naam van mijn blog.
4. Ik ben ook een o.h. en heb ooit van mijn hobby mijn beroep gemaakt door logopediste te worden. Nooit spijt van gehad want het is een prachtig beroep maar ook nooit spijt gehad van mijn praktijkbeëindiging.
5. Nu verdiep ik mij in logo’s en letters: Hee dat is een toevallige combi!
6. Op mijn 34ste kwam ik acuut in de overgang en het allerergste daarvan vind ik de harde prik/oma haren die steeds weer de kop op steken en mij onzeker maken.
7. Daarom ben ik elke dag wel met een pincet in de weer… grrrrrrrrrr

Inmiddels is waarschijnlijk heel scrappend Nederland al getagged. Maar wie ook wat van zichzelf kwijt wil, nodig ik bij deze van harte uit om ook 7 weetjes over zichzelf te vertellen.

Tsja……….. en na twee uur typen/linken/afbeeldingen plaatsen heb ik geen zin meer in een Engelse vertaling. Een goed moment om vanaf nu definitief te kiezen voor alleen Nederlandstalige berichten. Vooral ook omdat er behalve Janine, Christiane en Mimi niet één andere buitenlander is die mijn blog bezoekt.

Well…. After a two hour blogpost of typing, linking and downloading images I don’t want to translate in English too. From this moment on I’ll write Dutch posts only.
Except for Janine, Christiane and Mimi I guess no one else abroad visits my blog.
Please let me know if you esp. need me to write everything down in English too or will it be enough for you to see my layouts and photo's? It's easy to write keywords or some short sentences in English but for stories like this post it will take me so many hours to translate everything. I hope you don’t mind. Please let me know.

5 opmerkingen:

M@risk@ zei

Hey Monique leuk dat je weer wat gepost hebt. Je layout is een prachtige lift. De cupcake om op te snoepen en verder even lekker bijgelezen. Ook hier zijn alletwee de jongens hun brackets eruit. En een prachtig mond met tanden als resultaat.

~Nancy~ zei

Sjeee.. wat ben je weer druk geweest.. mooie layout.. superleuke lift! Jouw versie is in elk geval helemaal top!!!

Enne.. die mummies.. helemaal leuk!!! Wat een goed idee! Kan me voorstellen dat ze nog voor een 2e keer langs kwamen.. hihihi...

XX
Nancy

Spontanity zei

Jeetje zeg, wat een post!!!!
Maar leuk te lezen.
Dat liften is super gelukt, vind ik :)
Leuke mummies, maar hier in Den Haag wordt niets aan Sintemaarten gedaan.
Was wel anders toen ik vroeger met mijn kids in Alkmaar woonde :)

Je@net zei

Ha, ha, wat een verhaal, ben er maar es uitgebreid voor gaan zitten! Je lift is super joh en wat een gave cupcake. Dat die mummies een succes waren, dat geloof ik meteen. Wat ziet dat er gaaf uit zeg!

D@nielle zei

LOL en dan zeg je dat ik het druk heb .... De mummies zijn erg leuk geworden !!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...