Op dit blog laat ik scrapbooklayouts zien die ik maakte als design-team-lid voor Dutch Dares, voor het tijdschrift Scrapbookmagazine en een hobbywinkel. Sinds 2010 ontwerp ik deze digitaal.
Ook vind je hier persoonlijke huis-tuin-keuken blogposts, links naar reisblogs en ons team Piece of Cake blog.
Ben je op zoek naar mijn online onderneming met betrekking tot handmatig schrijven binnen het gezin om kinderen te leren hun gedachten goed onder woorden te laten brengen?
Dan verwijs ik je graag naar moniquehelfrich.nl

woensdag 26 november 2008

Scrap-Club December Kit

Voor de Scrap-Club December Kit was ik aan de beurt om met een sketch te komen. Bij deze sketch had ik bedacht heel veel met lintjes te gaan werken....
Maar het werden sterren (van het tuincentrum)...
Een deel van de theatergroep, bestaande uit ouders en een paar leraren van de basisschool. Zij spelen elk jaar een vrolijk en origineel kerststuk. Erik maakt daar (sinds de eerste voorstelling) ook deel van uit en hoe druk iedereen het ook heeft rond deze tijd van het jaar; ze gaan er voor de volle 100 % voor!
Door het gebruik van glimmer mist is het bruine cardstock krom getrokken. De groene randen mag je wegdenken...

Voor deze layout van Ivo's (is het geen poepie?) eerste echte kerstdiner heb ik ook wat eigen "Fa La La" materialen gebruikt (bloemetjes en kerstlabels). Het hertje en vogeltje zijn uit een Hema kerstkaart geknipt. "Nou ja... kerstdiner!?", zegt Ivo nu... "Ik eet daar gewoon een broodje pindakaas en van die bladerdeegsterren of zo..."
Sproetnik is mijn bijnaam zodra de sproeten weer m'n gezicht uitspringen... wat vooral het geval is bij de eerste winterse zonnestralen. Kit stuff + Uni Posca verfpen oranje, stempel van dat lieve hertje en de eerste steken (rode schulprand) met mijn nieuwe naaimachine... miskoop van de maand maar ik kan hem niet meer ruilen... Naait prima maar ik vind het een groot nadeel dat ik niet zelf de steekgrootte kan bepalen; stikken en zigzaggen kan bijv. alleen maar in kleine of heel grote steek.... :(Een kaartje: Give peace a chance Globe van Google.

Vanmiddag is de laatste hand gelegd aan de nieuwe vloer in de garage. Het was jarenlang kaal beton en nu liggen er grote lichte plavuizen; het lijkt wel een balzaal en het is zonde om na morgen weer alle bende er in te zetten... Toch ga ik het zo snel mogelijk schoonmaken en weer inrichten want ik word heel erg grumpfel grumpfel van de chaos aan garagespullen in de keuken en een hal vol sporttassen, schoenen, jassen, etc... Ook kon ik steeds slechter mijn scrap'hok' bereiken. Dat ik buitenom door de tuin moest, was tot daar aan toe... ik vond het wel een leuk vooruitzicht toen ik er zondag dreigde in te sneeuwen... maar daarna stond ook die ruimte vol opslag. Vrijdag hoop ik weer verder te kunnen met wat ik nog allemaal over heb van deze mooie December kit.
Bedankt voor het kijken!

8 opmerkingen:

Monique/bloem zei

Hoi Monique, ik zit hier echt met stomheid geslagen. Ik was vanavond wat papier aan het zoeken en had het Falala papier in mijn handen: ik bedacht alvast hoe die LO eruit moest gaan zien: die klassieke vorm als basis en dan van rood en groen wat grote driehoeken als kerstbomen. Ik had hem al helemaal in mijn hoofd maar omdat ik eigenlijk nog niet wist welke foto ik wilde gebruiken heb ik het papier weer opgeruimd. Begrijp je dat mijn ogen er zowat uitvielen toen ik jouw LO Kerstdiner zag net?
Hoe bizar! Ja, zo bedoelde ik het ongeveer!!! :)
Kon het niet nalaten je dit even te vertellen. Stom he! Zal wel inde naam zitten!:)

Monique/bloem zei

en van de weeromstuit vergeet ik ook nog te zeggen dat ik je LO's erg mooi vind. Je schets is ook leuk, die ga ik een keertje gebruiken! (als ik ook maar eens wat meer tijd zou hebben ;)

Petra Coolen zei

Leuke kerst-lay-outs Monique!
Tja... dat eigen handschrift. Vind het altijd zo leuk bij anderen maar "durf" nog steeds niet op mijn eigen lay-outs ;)

Spontanity zei

Héél héél leuk gedaan Monique!
Sproetnik.
Ook leuk.
Wij kregen vroeger thuis altijd , soms een drankje, Spoetnik genaamd :):)
Zegt je dat iets??

socialbutterfly zei

love what you did with the kit!! have a fab one!!

Je@net zei

Ziet er allemaal weer super uit Monique!!

scrappermimi zei

Great LO's! I love what you did with the sketch one.

M@risk@ zei

Hoi Monique, bedankt voor je compliment en ja het past zeker wel bij me. Ik heb graag alles en iedereen die me lief is om me heen. De toekomst zal uitwijzen of ze daar blijven of toch weer terug komen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...