Op dit blog laat ik scrapbooklayouts zien die ik maakte als design-team-lid voor Dutch Dares, voor het tijdschrift Scrapbookmagazine en een hobbywinkel. Sinds 2010 ontwerp ik deze digitaal.
Ook vind je hier persoonlijke huis-tuin-keuken blogposts, links naar reisblogs en ons team Piece of Cake blog.
Ben je op zoek naar mijn online onderneming met betrekking tot handmatig schrijven binnen het gezin om kinderen te leren hun gedachten goed onder woorden te laten brengen?
Dan verwijs ik je graag naar moniquehelfrich.nl

woensdag 18 maart 2009

Leuke dingen voor de mens

Er is zoveel leuks om te doen maar hoe meer leuke dingen op mijn pad komen des te minder komt er uit mijn handen; loop momenteel een beetje als een kip zonder kop rond en ben continu met van alles in de weer zonder dat het zoden aan de dijk zet.
En nu bedenk ik dat als iemand het bovenstaande in die Google gadget vertaald dat er zeer waarschijnlijk iets onbegrijpelijks uitrolt met al die Hollandse uitdrukkingen...
Hollands is hip en dat liet ik mij geen twee keer zeggen. Ben nu vreselijk in de weer met Hollands plakken, knippen en naaien. Dit om 30 april een leuke voorraad hebbedingetjes te gaan verkopen voor A Sister's Hope!
Voor A Sister's Hope hebben we onze eerste echte teambespreking gehad en daar hoorden natuurlijk cupcakes bij; ze vielen gelukkig in de smaak ;)


Dat bakken is zo leuk om te doen en toen ik deze taart op Andrea's blog zag, wilde ik dit kunnen maken.

Gelukkig wilde Nicolien mij hierbij helpen en ook Daniëlle en Annet keken bij haar de kunst af. Het was een groot succes op Wouters verjaardag al bleef van deze taart het meest over omdat de kinderen 'm te mooi vonden om op te eten. Of misschien omdat de taart van mijn buurmeisje Britt veel lekkerder was.


De eerste trainingsdagen van ons Sisters team zitten er ook al op. We liepen in een januari-weekend de Egmond marathon; 2 x 21 km.
Naast mijn wandelmaatje van vorig jaar Sandra loopt nu ook scrapper Brigitte van Slooten mee. Brigitte maakt superleuke mooie kaarten en heeft er al heel wat verkocht voor het goede doel. De vierde deelnemer is Bernadet (vriendin van Sandra).
Voorlopig heten we Sisters for sisters en donaties kunnen via de site (zie zijbalk) gedaan worden o.v.v. mijn inschrijfnummer 1063.

Langzamerhand komt er wel wat rust terug in het gezin. De open dagen van het voortgezet onderwijs zijn voorbij en Ivo gaat naar de vmbo/Havo brugklas van het Jan Arentsz in Alkmaar. Zijn keuze waar wij 100 % achter staan.
Wel bijzonder: één kind op een katholieke school en één op een christelijke terwijl wij zelf 'openbaar' zijn.
Erik is niet meer elke avond en het hele weekend in de praktijk.
De verbouwing is nu helemaal klaar en het is prachtig geworden! Zo knap dat ze dat in twee weken tijd voor elkaar hebben gekregen! De hele boel gestript, omgegooid, opgebouwd en ingericht. Hoewel de oppervlakte niet veranderd is, lijkt het nu veel ruimer.

De slaapkamer is ook zo goed als af op de wanddecoratie na. Mijn persoonlijk record schilderen werd gevestigd en toen konden nieuw tapijt en gordijnen erin. Sindsdien liggen we al weer twee weken met lattenbodem en matras op de grond omdat het bed zelf nog gedemonteerd in de garage staat in afwachting van verfkwast of -spuit.

Maar ja, zo wacht hier nog wel meer in huis. Boeken, tijdschriften, films... o wat zou ik daar graag tijd voor over willen hebben. Mij meer bezig houden met mijn fototoestel, de nieuwe nummers van Starlight uit mijn hoofd leren, de twee nummers voor de bonte avond helemaal 'by heart' kennen, mijn 7ties outfit naaien, de tuin flink snoeien, vaak naar buiten, naar familie, naar vrienden, vanaf april vaker dan 1x/week tennissen, al mijn LOI opdrachten afmaken, de online lessen van Jessica Sprague afmaken en nog zo veel.... Dit is geen klaagzang hoor! Ik zou niet durven terwijl ik niet eens 'werk'... ik vind gewoon veel te veel leuk en begin veel te enthousiast met iets. Maar nu eerst lekker oude foto's scannen en printen en spelen met de super Sassafras kit van Scrap-Club zodat ik morgen nog ruimte houd voor de voorbereiding op een lang weekend Scrap-a-licious...

Tot ziens in Veghel of een heel leuk andersoortig weekend toegewenst!
Monique (aka prinses op de erwt)

PS. Een nieuw blogbericht maken, kost me de laatste keren veel tijd en ergernis omdat elke link en geplaatste foto in html wordt weergegeven en dat vind ik erg onoverzichtelijk. Ook kan ik de foto's niet meer naar de juiste plek slepen maar moet de html codes knippen en plakken. Hoe is dat bij jullie bloggers?

6 opmerkingen:

Mabo zei

Volgens mij hebben veel scrappers last van (te) veel interessen. Ik ben er in elk geval 1 van. Bij blogger staat het nu inderdaad ook in html. Zelf vind ik dit handiger werken omdat ik nu makkelijker kunt knippen en plakken. Maar je kunt gewoon naar de weergave van 'vroeger' als je rechtsboven voor het tabblad 'Nieuw bericht' kiest. Zaterdag ben ik in Veghel. wie weet tot ziens.
Marga

Petra zei

Leuk om weer even bij te lezen Monique! Ik heb zelf geen problemen met blogger maar vind jouw idee van alleen in het Nederlands bloggen wel iets waarover ik aan het nadenken ben...
Fijn dat Ivo een schoolkeuze heeft gemaakt. Wij zijn ook "openbaar" met kinderen op Christelijke scholen. Vroeger (au) was dat allemaal anders geregeld. Ik had het daar laatst nog met mijn ouders over: als je van een openbare lagere school kwam ging je ook naar een openbare middelbare school. Wij hebben met Tim dan ook alle mogelijke scholen bezocht. Volgens mij is dat een goede ontwikkeling!
Sterkte met het klussen (ook dat zijn herkenbare verhalen) en ik vind het hartstikke leuk om je dit weekend weer te zien. Ik ben zondag van de party en heb er ontzettend veel zin in!

Liefs Petra

PS: gave kit hè!

Spontanity zei

De oplossing voor het niet weergeven in HTML staat er al bij zie ik.
Maar wat een hoop nieuws had jij te melden zeg, leuk.
Ik krijg momenteel weinig op "papier".

Je@net zei

Ha Monique, heb weer even lekker bijgelezen!
Ziet er allemaal weer super uit, taart en die cakejes...mmmh, yummie hoor! En leuke foto's!
Veel plezier bij Scrapalicious dit weekend!

Jenneke zei

Hallo Monique,
Wat leuk zeg, dat je een berichtje hebt achtergelaten op m'n blog!!
Wat was het geweldig in Veghel he, ik heb heel erg genoten! En ja, dan die superprijs met de loterij... Ik had van te voren al gezegd dat ik alle prijzen geweldig vond maar ze zo weer in zou willen ruilen voor de photoshoot van Florence. En nou win ik hem gewoon!!!!!! Maar die van jullie is al 2 keer uitgesteld?? Door jullie of door Florence??? Okay, als ik een afspraak met haar maak, zal ik eerst vragen wanneer jullie in de agenda staan en dan daarnaaaaaaa een afspraak voor mezelf maken, hihi..
Eigenlijk zou ik graag nog een kit van je willen kopen (die wallhanger van Martha, helemaal geweldig!!) maar ik heb zoveel gekocht en gewonnen zaterdag, dat ik vind dat ik even niets meer mag kopen. Ik zal het in ieder geval wel doorgeven aan anderen!!
Ik weet niet of je het al hebt gezien maar op SiS heb ik een topic geopend om Corinne te bedanken voor dit geweldige weekend!
Groetjes, Jenneke

Unknown zei

Lieve Monique,

Bedankt voor je lieve reacties!!!xxx

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...