Op dit blog laat ik scrapbooklayouts zien die ik maakte als design-team-lid voor Dutch Dares, voor het tijdschrift Scrapbookmagazine en een hobbywinkel. Sinds 2010 ontwerp ik deze digitaal.
Ook vind je hier persoonlijke huis-tuin-keuken blogposts, links naar reisblogs en ons team Piece of Cake blog.
Ben je op zoek naar mijn online onderneming met betrekking tot handmatig schrijven binnen het gezin om kinderen te leren hun gedachten goed onder woorden te laten brengen?
Dan verwijs ik je graag naar moniquehelfrich.nl

woensdag 6 januari 2010

Verbazen

Verbazen vind ik een raar woord; ik verbaas me, verbazing, verbazingwekkend aan elkaar of verbazing wekkend niet aan elkaar. Hoe dan ook, ik heb me de laatste week weer lekker verbaasd...
Zo hadden we een witte Kerst, een flinke laag en een prachtige witte wereld. Twee dagen later was daar in de Schoorlse duinen nog maar een heel klein vlekje van over; ontdekt door onze scout links in beeld. Jochem is afstammeling van de veluwse kabouterstam "de Buizen" en was met Paulus de Boskabouter en Toet de Wilmakabouter een dagje bij ons in Noord Holland. Altijd leuk zulke dagjes die wij al 17 jaar met elkaar beleven. Zij hebben de lach aan hun kont hangen en ik heb eindelijk weer eens tranen met tuiten gelachen toen ik Paulus zijn reactie op mijn sprookje las. Ik was verbaasd dat ik dat nog kon...
Weer twee dagen later leefden we opnieuw in een prachtige witte wereld en het werd elke dag mooier. Verbazingwekkend toch dat de treinen gelijk niet meer kunnen rijden in NL als het heeft gesneeuwd... En moet je dit paaltje met zijn armpjes op het hek eens verbaasd zien kijken naar al die spruiten vermomd als sneeuwpop...
Maandag hadden we flinke sneeuwbuien in Volendam. Daar ontmoetten we onze lieve vrienden van heel ver (Brisbane - Australië). Zonder de kids zalig bijgekletst en toch verbazing wekkend dat ze in 1 1/2 jaar toch weer niks ouder zijn geworden (wij wel) en dat het was alsof we elkaar vorige week nog hebben gesproken én dat Marleen en ik dezelfde blauwe Nokia uit de vorige eeuw gebruiken! Het was kort maar super om jullie weer gezien en gesproken te hebben! Bedankt voor de gezellige lunch en tot over 1 1/2 jaar!
En dit doet je toch ook wel verbazen niet? Mijn dappere Erik op een dichtgevroren Markermeer/IJsselmeer? Niet op de foto te zien; de buslading Japanners die ook foto's van elkaar maakten op het ijs : )
De verbazing van gisteravond ben ik nog steeds niet te boven. Om 23.oo uur gooide ik vuinis weg en deed ik de poort dicht - niks aan de hand. Een half uur later ga ik naar bed en zie tot mijn stomme verbazing een dikke verse sneeuwlaag liggen zonder dat ik een vlok heb zien vallen. Ik kan er echt niet over uit dat dat in zo'n korte tijd onopgemerkt is gebeurd...
Vandaag konden we er niet omheen; het heeft vrijwel de hele dag gesneeuwd! Alkmaar en zelfs Sint Pancras haalden hiermee de landelijke nieuwsuitzendingen. Ook hoorde ik vaak een melding op de radio over een file tussen Egmond en Akersloot die groeide van 4 tot 8 km...?... Men bedoelde de westelijke ring om Alkmaar en dan is het toch knap lullig dat je daar pas achter komt als je al in die file staat terwijl je je de hele tijd hebt afgevraagd 'waar is die weg dan tussen Egmond en Akersloot?' Tsja, ik had weer zo'n on-the-road dag met halen en brengen maar bleef verbazingwekkend koelbloedig en als je als enige zo'n 60km/uur over de linker weghelft durfde, had je helemaal geen last van file... Misschien was ik de enige op de weg die niet in de-baas-zijn-tijd van A naar B moest.
En wat was het weer mooi! Je blijft toch foto's maken!
Vanmiddag zat er bijzondere vogel op de vetbol. Erik was al bang dat het de zeldzame Baltimoretroepiaal zou zijn, die in een aangrenzend dorp is gesignaleerd en honderden vogelspotters trekt uit het hele land die dan met dikke lenzen over de schuttingen komen gluren. Gelukkig was onze vogel een bonte specht. Ik hoorde 'm al de afgelopen zomeravonden in onze berk maar werd door mijn mannen steeds voor gek verklaard. Ik was dus blij dat hij zich vandaag liet zien ; )
En verbaast het je niet dat ik al twee blogposts heb in 1 week?
't is de sneeuw, 't is de sneeuw - die DOET iets met me : )
Weet iemand toevallig of er in de omgeving van Zuidwolde (Drenthe) geschaatst kan worden op natuurijs?
Jammer dat we niet naar 'de Buizen' gaan; die hebben vast al op het Henschotermeer geschaatst...
Ik houd me ook aanbevolen voor alle andere natuurijs-schaatslocaties in NL.
Veel winterpret mensen!

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Monique, idd al geschaatst, maar toch maar gekozen voor de KNSB toertocht in Tienhoven bij de Loosdrechtse plassen; nota bene dezelde plas waar we vorigjaar gekano'd hebben!!

Paul zei

Wat nou Anoniem...sorry verkeerde knopje

Je@net zei

Nog de beste wensen voor het nieuwe jaar, Monique!
Prachtige foto's joh en ja....je blijft je verbazen in dit kikkerlandje!

M@risk@ zei

Jij ook nog de allerbeste wensen voor een prachtig mooi 2010. Mooie foto's!

Francine zei

oooh, je was echt VLAKbij! :-)

bea zei

Hahah tja dat is ons kikkerlandje niet gewent he al die sneeuw !
Ben het nu wel een beetje zat hoor vooral als ik op de fiets moet en bijna op m`n giegeltje ga !!
Maar je hebt er in ieder geval wel hele mooie foto`s van de sneeuw gemaakt !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...