Op dit blog laat ik scrapbooklayouts zien die ik maakte als design-team-lid voor Dutch Dares, voor het tijdschrift Scrapbookmagazine en een hobbywinkel. Sinds 2010 ontwerp ik deze digitaal.
Ook vind je hier persoonlijke huis-tuin-keuken blogposts, links naar reisblogs en ons team Piece of Cake blog.
Ben je op zoek naar mijn online onderneming met betrekking tot handmatig schrijven binnen het gezin om kinderen te leren hun gedachten goed onder woorden te laten brengen?
Dan verwijs ik je graag naar moniquehelfrich.nl

dinsdag 5 mei 2009

Een bijzondere week

Hoe kon Gert-Jan Dröge dat ook al weer zeggen? "Het was weer een bijzondere week..."
En dat was het.
Een week die begon met full time knippen, plakken, naaien, vullen, etc. in full speed om vooral alles op tijd af te hebben voor Koninginnedag. Al maandenlang bruiste ik van de ideeën om allerlei Hollandse dingen te gaan verkopen voor A Sister's Hope en veel inkopen had ik ook al gedaan maar vraag me niet waarom ik het dan met de uitvoering altijd weer op het allerlaatste moment moet doen... Dagen van 07.00 tot 02.00 om knikkerzakken te naaien, cupcakes te bakken, kaarten te maken, potjes te vullen met OudHollands snoep, etc. Maar het is gelukt en het was een groot succes! Ik kreeg zoveel leuke complimenten en er werd ook goed verkocht waardoor er € 350,- overgemaakt kan worden naar ASH!!! Laten we het maar als een pleister zien op de grote gapende wond die deze dag opliep...
Eerder die ochtend kregen we ook al het bericht dat Erik's oom Jan is overleden. Zijn gezondheid ging de laatste twee maanden zienderogen achteruit nadat zijn vrouw in februari plotseling overleed - heel zielig... en de familie mist een hele lieve man.

En toen....?
Toen kwam er een dip; de dip van 1 mei. Mensen wat was ik gaar! En mijn benen voelden alsof ik 60km op 1 dag had gelopen. Eindelijk maar eens wat rust genomen om daarna zaterdag met Ivo en Wouter de stad in te gaan. 7 uur lang!!!! Ik lijk wel gek! Voor Wouter vonden we al snel schoenen zodat hij richting de voetbal kon en Ivo gingen lekker aan de koffie. Tip: V&D Alkmaar heeft La Place met knus dakterras.Ivo is dol op statten dus hij vond het geen probleem dat moeders op zoek ging naar een broek. Ik ben de afgelopen 10 weken behoorlijk afgevallen dankzij dokter Cohen en kon op zoek naar maatje 38! HOERA!!! Maar dat viel nog niet mee want nu ik zomaar in al die leuke broeken gleed, kon ik ineens niet meer kiezen... Tussendoor gezellig samen gelunched bij tip2: Gulden Vlies. Daarna vond ik dé broek en zo konden we zondag geknipt, geschoren en geen van allen gekleed in het nieuw (op Ivo's vest na) eindelijk op de foto gezet worden door Florence Bavinck;) Ook deze derde afspraak leek in het regenwater te gaan vallen maar doorzetters als we zijn, reden we toch naar Amstelveen. De tijd vloog om en de jongens poseerden braaf :) Wouter is zelfs al ongeduldig naar het resultaat! Florence kon ons heel goed afleiden van de camera en ik hoop zoooooooo dat er geslaagde gezinsfoto's bij zijn want meestal heeft 9 van de 10 keer wel iemand van ons zijn ogen dicht :(

En dan vandaag. Ik had natuurlijk gewoon kunnen gaan pakken voor Disney en dan lekker in de zon gaan zitten maar er was nog steeds die giga-day-after-chaos van de Koninginnedag. Dus uuuuuren opgeruimd en schoongemaakt en het resultaat mag er zijn!
ons straatje; wij wonen in dat witte huis
Vanavond zijn we naar het monument gelopen om de Dodenherdenking bij te wonen. Het was goed om er samen te staan en te herdenken en het was mooi om te zien hoeveel gezinnen met jonge kinderen aanwezig waren.
Morgen weer vroeg op om nog het een en ander te pakken en dan (na de crematie van oom Jan) richting Parijs...

wordt vervolgd...

Maar eerst nog mijn projecten met de Scrap-Club Mei Kit!
Mijn zus Yvon en haar Zorro
Een geweldige avond in Italië - Sketch layout
Zonsondergang in Limone, ook weer zo'n heerlijke dagKaartje met een gatPrijskaartjes
omdat het inkten van het vilt lint mislukte ;)Disney mini voor Trip Tips, 12 pagina's
ster rub-ons op transparant

Allemaal een hele fijne week gewenst!

8 opmerkingen:

Haggith zei

heeeeeel veel plezier in Disney! Rust lekker uit....als dat kan met al het wandelen in Disney langs alle attracties!! :)
je hebt weer prachtige creaties gemaakt!!

Je@net zei

Wat fijn dat je zo'n goede opbrengst voor ASH had zeg!
En wat een prachtige projecten weer super!
Veel plezier in Disney meis, geniet ervan!

Birgit zei

Dat was zeker een bijzondere week!! en Disney was vast geweldig!! :)

eef zei

Wat een mooie foto heb je in je banner, prachtige tulpen!!! X eef

M@risk@ zei

Jij ook gecondoleerd, het is altijd verdrietig om afscheid te moeten nemen van de mensen die je dierbaar zijn. Disney was vast een prachtig avontuur en super dat je zulke goede zaken hebt gedaan op de Koninginnedagmarkt, helemaal met zo'n goed doel in gedachten.
Is Ivo geslaagd voor z'n verkeersexamen? Jeffrey heeft al flink kunnen profiteren van het behalen van zijn rijbewijs. Hij wilde graag bij m'n broer op de boerderij werken dus hij kan z'n hart ophalen deze vakantie. De komende twee weken heeft hij examen en is dan vrij tot half augustus. Een super vooruitzicht voor hem.
Mij nieuwe job is bij dezelfde werkgever Woonzorggroep Samen maar wordt een coordinerend functie en het is de bedoeling dat er nieuwe projekten worden opgezet. Samen met 2 collega's aan de slag op 7 locaties is een enorme uitdaging waar ik enorm veel zin in heb. Het is een heel verhaal geworden. Ik wens je een heel gezellig weekend.

Christiane zei

i have some problems with the dutch language but i hope you're fine!! still love your bright and colorful work, monique!! hugs!!

Mika zei

Fijn dat de opbrengst naar wens was, het was het werk dus waard. Rust lekker uit. Mika (www.mikascrap.typepad.com)

D@nielle zei

mens ik word er moe van als ik het alleen al lees. Dat afvallen zorgt blijkbaar ook voor bergen energie ;)
Het ziet er wel allemaal super uit hoor wat je aan het doen bent !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...