Op dit blog laat ik scrapbooklayouts zien die ik maakte als design-team-lid voor Dutch Dares, voor het tijdschrift Scrapbookmagazine en een hobbywinkel. Sinds 2010 ontwerp ik deze digitaal.
Ook vind je hier persoonlijke huis-tuin-keuken blogposts, links naar reisblogs en ons team Piece of Cake blog.
Ben je op zoek naar mijn online onderneming met betrekking tot handmatig schrijven binnen het gezin om kinderen te leren hun gedachten goed onder woorden te laten brengen?
Dan verwijs ik je graag naar moniquehelfrich.nl

dinsdag 23 juni 2009

Leukste uitje in komend weekendHallo allemaal!

Als jullie van het weekend nog geen grote plannen hebben weet ik wat leuks te doen. Op zaterdag en zondag vindt in d'Oude Stad voor de 2e keer het Kaeskoppenfestival plaats. Het gebied tussen Fnidsen en Verdronkenoord wordt dan omgetoverd tot Alkmaar in 1573, compleet met toneelspelers die hun rol met glans spelen.

Vorig jaar deden wij mee als: VOC koopvaarder Coenraad met zijn lieftallige Beatrijs en ons rijkeluiskind Theodoor.


Ivo was het na 1 dag al zat om voorbeeldig kind te zijn
waarna hij op zondag werd omgedoopt tot krantenjongen.
Ook dit jaar brengt hij de speciale kranteneditie aan de man in de buurt van de visbanken!

Erik en ik spelen het hele jaar al deftig echtpaar..... mwhahahahaha!!!! Daarom doen we dit weekend iets heel anders: we bedelen onherkenbaar in de omgeving van het Luttik Oudorp. Erik alleen op zondag. Ik ben er al maanden voor aan het oefenen ten bate van A Sister's Hope, dus dat moet lukken ; )

Andere kaeskoppenkennissen zoals Sister's Hope maatje Sandra

en Hielke + fam zijn ook weer van de partij. Maar ook leden van Starlight doen nu mee als troubadour en moeders en dochters van school als straatvegers!

Het wordt een kleurrijk schouwspel en het is nog gratis ook! Kom daarom allemaal kijken, het is echt de moeite waard en ook erg leuk met kinderen. Je kunt zaterdag en zondag terecht tussen 13 en 17 uur.

Enne.... vergeet je fototoestel niet! Wij moeten namelijk in onze 1573 rol blijven en kunnen zelf niet fotograferen of bellen.
Zie je ons niet meteen? Dan hebben we misschien pauze. Loop dan nog een rondje of kom later in de middag even terug.

Kaeskoppenstad is een onderdeel van de Alcmaria Feesten. Zie voor het programma http://www.alcmariafeesten.nl/index.php
En voor een impressie van vorig jaar: http://www.youtube.com/watch?v=3HVJ_9G38Ng


groetjes,
monique

2 opmerkingen:

Floortje zei

Wat leuk Monique! Ik zou graag komen kijken, zeker daar ik Alkmaar redelijk ken, mijn moeder is daar opgegroeid en mijn oma woont er nog altijd, ik kwam er veel als kind. Maar ja...de afstand he. Veel plezier in ieder geval en ik duim voor je op een goeie bedelopbrengst voor a sisters hope! Succes!
Groetjes, Floortje

Je@net zei

Oooh, dat ziet er super uit zeg!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...