Op dit blog laat ik scrapbooklayouts zien die ik maakte als design-team-lid voor Dutch Dares, voor het tijdschrift Scrapbookmagazine en een hobbywinkel. Sinds 2010 ontwerp ik deze digitaal.
Ook vind je hier persoonlijke huis-tuin-keuken blogposts, links naar reisblogs en ons team Piece of Cake blog.
Ben je op zoek naar mijn online onderneming met betrekking tot handmatig schrijven binnen het gezin om kinderen te leren hun gedachten goed onder woorden te laten brengen?
Dan verwijs ik je graag naar moniquehelfrich.nl

zondag 22 november 2009

Scrap-Club December Kit

Het was er even niet... Ja, ik was er ook een tijdje niet maar dat kwam vooral omdat HET er een tijdje niet was...
Niks ernstigs hoor maar ik ben eerst eens grondig de zolder aan gaan pakken en van het één komt het ander dus voordat ik het wist had ik een handeltje op Marktplaats ;) Joh, als je daar aan begint, heb je er gelijk een weektaak aan. Toch geeft het een kick om succesvol spullen te verkopen en ons weekendje-weg-potje vult zich al aardig. Ik heb altijd prachtige kleding van de jongens weggegeven en jarenlang skikleding uitgeleend maar toen ik hoorde dat iemand wel wat over had voor een mooie trui van Ivo, ging ik toch heel anders naar hun spullen kijken en ik vind het nu gewoon vreselijk leuk dat iemand anders blij is met mooi spul voor 3 of 5 euro! En er blijft nog genoeg over voor het Leger des Heils en Dorkas...

En toen kwam de griep. Eerst werd Ivo geveld en toen Wouter en ik. Niks ernstigs en of het de Mexicaanse was, valt nog te bezien maar waardeloos is het wel. Het werden van die weken dat de jam op je kleren komt, je een blus van je mooiste bord afstoot, het uit-het-niets gaat regenen terwijl je net de was buiten hebt gehangen, dat drie keer achter elkaar de telefoon gaat terwijl je op zolder bent en je pas na de 3e keer bedenkt dat je 'm misschien beter mee naar zolder kan nemen, dat het nog steeds niet lukt de timer van de wasmachine in te stellen, dat je bij binnenkomst van de grote AH struikelt over de megamat en bij vertrek met kar en al opnieuw struikelt over de megamat bij de andere toegang, dat een bejaard echtpaar je opvangt en zegt 'voeten optillen meisje', dat je denkt "ik voel me 100 maar zie er in ieder geval nog uit als een meisje" hahaha, dat je de boodschappentas in de auto zet en je kar terugrijdt en dan ontdekt dat de volle boodschappenkrat nog in je kar staat, dat je de godganse dag loopt te zoeken naar je brillen (voor ver weg en dichtbij), dat je je nog te veel een meisje voelt om ze aan een koordje om je nek te hangen, dat je vlug vlug spray inkt wilt gebruiken boven de wasbak naast de nieuwe wasmachine maar later (als je je bril weer hebt gevonden) ontdekt dat alles onder de groene inkt ziet inclusief de emmer vol knijpers en zo kan ik nog héél lang doorgaan....

Met de mooie December Kit van Scrap-Club kwam er aanvankelijk ook niks uit mijn handen. Ik haalde weliswaar de groene 'Ranger spray ink' en verf te voorschijn maar ik ben niet met alle resultaten even happy. Oordeel zelf maar...

Revlie inspireerde ons tot het maken van een kerstboom; zie ook haar blogpost!
Ik naaide 5 driehoeken aan elkaar en de doilie past er goed onder. Een omgekeerd potje met M&M's fungeert als stam.
December vind ik ieder jaar een enorm hectische maand ook al geniet ik van alle festiviteiten, avondjes met elkaar - voor de buis - spelletjes doen - kaarsjes aan - smikkelen en smullen. Dit jaar heb ik een super planning aan de hand van de Holidays in Hand workshop van Jessica Sprague. Mijn leidraad zit in een map met insteekhoezen (Hema). Deze A4 past in de kaft van de map.
Dit was echt zo'm layout die ik maar niet naar mijn zin kreeg.. De kerstboom maakte ik van een vel papier dat een cirkelkader heeft (beetje scheef zie ik nu...). Voor de sterren maakte ik stippen met een kwast waarna ik met een witte gelly roller sterretjes tekende.

Deze layout maakte ik als eerste en ben hier wel weer blij mee al had ik de titel toch liever een ander plekje gegeven. Het onderwerp is toch wel een beetje 'the story of my life'... vandaag moest ik tot 14 uur tennissen en kwam pas om 17.30 als een verzopen kat thuis ( niet bezopen van de drank maar verzopen van de hoosbui) omdat Betty en ik zo geboeid met elkaar praatten dat we volledig de tijd vergaten...
Hee, hier is dan de 'spray ink layout'. Ik wilde gewoon wat met die foto van Wouter maar kon het niet goed combineren met de kleuren uit de kit. Daarom items gemaakt van de gele achterkant van het rode pp en van het lichtgroene verpakkingsmateriaal. Maar dan nog... ik weet niet...
Nog meer spray ink. Behalve de kit producten heb ik hiervoor gaffertape gebruikt en een mask (Tim Holtz). Wie weet wat je moet doen als je inkt niet meer sprayt maar alleen nog spuit?
Straks weer de bühne op met Starlight voor een serie kerstoptredens; zo nog maar even oefenen met de cd; morgen moeten we alles uit ons hoofd weten...
Lest best?
Ik vind dit eerlijk gezegd wel een schatje. Wat een toeval dat dat beertje dezelfde strepenmuts heeft als Ivo. Het frame is gemaakt van rood bazzill cardstock uit de kit en mijn scalloped pons en besmeerd met witte verf.
Kijk ook eens hier om te zien wat Revlie en Petra met de kit maakten.
Leuk dat je langskwam op mijn blog en ik zou het leuk vinden als je een reactie achter laat.
Fijne week,
monique

6 opmerkingen:

marsha. zei

Hmmm, chocoladeletters! Ja hoor, ik wil wel een reactie achterlaten! ;-)

D@nielle zei

ja hoor lekker zo'n vrijdag de 13de die meer dan een dag duurt ;) leuke projecten weer !

Nili zei

was there, done that...hehehe...happens in the best families ;)
Love your projects and the touch of inkt on it.

Je@net zei

Fijn dat je er weer bent Monique!
En wat een gave projecten heb je weer om te showen, super joh!
Fijne week gewenst!

Mandy zei

Hoi Monique, nou je kreeg het dus niet cadeau de afgelopen weken! Nu kun je wel fris aan de decembermaand beginnen! Heerlijke kerstprojecten allemaal, mooi effect met de sprayink!

PJ zei

Nou, ondanks alles heb je toch een hele hoop uit je handen gekregen! (meer dan ik nu voor elkaar krijg, en ik hoef/mag niet eens het huishouden en boodschappen doen, hihi...) petje af hoor! En ik het 'groene gespray' wel geslaagd hoor!
Trouwens, wie heeft het nou over met humor schrijven? Jij kun er ook wat van! Super leuke post hoor, ondanks alles wat niet geheel op rolletjes liep!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...