Op dit blog laat ik scrapbooklayouts zien die ik maakte als design-team-lid voor Dutch Dares, voor het tijdschrift Scrapbookmagazine en een hobbywinkel. Sinds 2010 ontwerp ik deze digitaal.
Ook vind je hier persoonlijke huis-tuin-keuken blogposts, links naar reisblogs en ons team Piece of Cake blog.
Ben je op zoek naar mijn online onderneming met betrekking tot handmatig schrijven binnen het gezin om kinderen te leren hun gedachten goed onder woorden te laten brengen?
Dan verwijs ik je graag naar moniquehelfrich.nl

dinsdag 27 april 2010

I'm walking on sunshine!

Je loopt er wekelijks zo'n 80 km op en krijgt geen blaren en spierpijn- ra ra wat zijn dat?
Nou simpel zat; mijn voeten die in twee zalige Aku bergschoenen zitten. De afgelopen maanden heb ik er al honderden kilometers op gelopen zonder een centje pijn. Schoenen die helaas aan vervanging toe zijn - snik. Inmiddels heb ik al zo'n 50 paar schoenen gepast en werkelijk niks zit lekker genoeg om straks de 4daagse van Alkmaar (á 35km per dag) te lopen + 8 hele dagen in de Alpen met zo'n 10 kilo op de rug! Wat zeg je???? Ja écht! Een grote wens komt uit. Anja, Mieke en Nelleke hebben gevraagd of ik hen in augustus vergezel op hun huttentrektocht in de Mercantour en ik heb JA gezegd! Uiteraard na overleg met het thuisfront; het is namelijk in de zomervakantie van de jongens als Erik net weer aan het werk is - oeps! Van de 8 dagen zijn ze 4 dagen overdag alleen thuis en ik maak mijzelf gewoon wijs dat ze dat heel goed kunnen! Het komt dus goed uit dat ik in juni ook nog een paar dagen met Astrid op stap ga - kunnen ze mooi oefenen in zelfredzaamheid hahaha (en ik ook - in loslaten).
Op mijn blog "Handel en wandel" heb ik net een post geschreven over de eerste acties voor A Sister's Hope. Een niet-te-missen-tip is mijn verhuur van High Tea benodigheden! Doe er je voordeel mee en steun een supergoed doel!
En hoewel dit stukje ook over wandelen gaat, plaats ik het toch op dit blog. Gewoon omdat het wandelen een groot deel van mijn week vult - nog afgezien van de jacht naar schoenen, een goede 60 liter rugzak en allerlei ander lichtgewicht materiaal. Tsja, er komt nog een vakantie bij aan kosten - I know.... maar misschien mag ik volgend jaar wel weer mee ; )
Alle tips omtrent handige spullen zijn van harte welkom hoor. Evenals leuke wandeltips. En als je een lange afstandswandelaar bent met een tempo van zo'n 5.8km/uur en zin hebt om eens in de
omgeving van Alkmaar - Duingebied te wandelen dan nodig ik je hierbij van harte uit!
Vanmiddag bleek dat het vele wandelen 'mijn redding' is wat betreft de vaten in mijn benen. Nadat een sportmasseur geschrokken had gereageerd op het zien van spataderen in mijn knieholtes, werd ik via de huisarts verwezen naar het flebologisch centrum. Daar schrokken ze helemaal niet van mijn benen maar deden stiekem wel het licht uit toen ze de doorstroming ervan in beeld brachten mbv een echo... grijnzzzzzzzzz
Nou, eerlijk gezegd zat dat met die doorstroming niet zo goed. Sterker nog, het was een wonder dat ik totaal geen klachten had van vermoeide pijnlijke benen met vochtophoping. Ik vertelde over het vele wandelen en dat ik zelfs na zo'n marathontocht nergens last van heb. Dat was volgens de arts mijn 'redding' op dit moment maar zodra ik minder in de gelegenheid kom om veel te lopen, krijg ik gegarandeerd last (ja hoor dat kan er ook nog wel bij...). Dusssssssss moet er operatief iets met beide hoofdaders gebeuren en ik hoop dat nog te kunnen rekken tot de nieuwe kliniek klaar is in 2011. Dan kan het mbv anesthesie zodat beide benen in 1x kunnen - scheelt gelijk weer een paar weken niet douchen enzo. Wat dat betreft was het wel een gevoel van vrijheid (niet van opluchting maar echt van een soort vrijheid) dat ik nu niet ingespoten werd en minimaal een week met ingezwachtelde benen als een halve mummie door het leven moest.
Met dat vooruitzicht had ik vandaag nog snel (van 8 tot 14 uur) flink getuind en de badkamer grondig aangepakt, me zalig lang gedouched, haartjes gewassen, me onthaard en nageltjes gelakt....
En nu? Nu kan ik morgen gladgeschoren en wel gewoon naar Zumba (hoera!) en daarna lekker douchen. Als onze Queen Anja op Koninginnenach viert dat ze de volgende dag 50 wordt, kan ik gewoon mijn oranje jurkje aan. Ik kan het werk in de tuin afmaken. Als ik wil, kan ik zaterdag zo de tulpenwandeling van Bloeiend Zijpe met Sandra gaan lopen. Koffer pakken voor een paar dagen Denemarken wordt een stuk makkelijker nu ik geen rekening hoef te houden met wijdere broeken (ja ik weet het, weer een reisje, het is een beetje té dit jaar, ik ben het me bewust...). Kortom: het geeft me werkelijk een gevoel van vrijheid.
En al die andere dingen die ik als halve mummie zou doen? Zittend van alles uitzoeken en opruimen en heel veel lezen en studeren en... en.... dat moet dan maar weer wachten... zoals altijd...
foto's langs de routes van 17 april 42 km Bloesemtocht (Geldermalsen) en 25 april de Waterlandmarathon. Wat is Nederland toch mooi - vooral met dat lekkere weer!

4 opmerkingen:

D@nielle zei

wow da's toch wel goed nieuws ! En dat lopen doe ik je niet na hoor, ben al blij dat ik het na 2 weken intensief trainen 40 min. op de crosstrainer volhoud .....

Marit zei

Zooooo, wat een verhaal, en wat een mooie foto's tussendoor!!! Ik zou ook weer moeten gaan wandelen (heb een paar jaar flink gelopen, maar is sinds 2 jaar weer de klad in gekomen) maar ik loop niet zoveel en lang als jij hoor.. neeeee (ik deed een uurtje tot 2 uur per wandeling, ongeveer 3x per week) Ik ben ook helemaal geen "vakantieganger" dus heb ook geen tips voor spullen en schoenen, maar wel wens ik je heeeeel veel plezier!

Je@net zei

Wat een verhaal, Monique! Succes met al je wandeling en geniet alvast van de voorpret van de huttentrektocht. Klinkt super!

Petra van Osch zei

Dat zijn wel heel veel leuke en vervelende dingen in één verhaal... Hopelijk werkt je lijf de komende tijd mee aan al die leuke dingen die je in het vooruitzicht hebt!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...