Op dit blog laat ik scrapbooklayouts zien die ik maakte als design-team-lid voor Dutch Dares, voor het tijdschrift Scrapbookmagazine en een hobbywinkel. Sinds 2010 ontwerp ik deze digitaal.
Ook vind je hier persoonlijke huis-tuin-keuken blogposts, links naar reisblogs en ons team Piece of Cake blog.
Ben je op zoek naar mijn online onderneming met betrekking tot handmatig schrijven binnen het gezin om kinderen te leren hun gedachten goed onder woorden te laten brengen?
Dan verwijs ik je graag naar moniquehelfrich.nl

woensdag 23 april 2014

Happy Earth Day!

Sinds lange tijd ben ik een dinsdagavond thuis en als ik na een dag van veel werken, brainstormen en schrijven tv wil kijken, blijkt er niks boeiends te zijn. Een mooi moment om de app-s op mijn telefoon te ordenen en al snel ben ik verdiept in de Twitter tijdlijn. Wat blijkt? Het is vandaag Earth Day! Dat is al zo'n 40 jaar een moment waarop men in 192 landen haar inwoners laat stilstaan bij het  de invloed van het consumentengedrag op de aarde (leert Wikipedia mij). In Amerika besteden alle televisiestation hier aandacht aan maar ook Nederland blijft niet achter: er is een heuse website met een groenig logo.
Bijzonder aan de dag van de aarde is dat deze vandaag begint en pas eind mei eindigt.... niet zo heel vreemd als je bedenkt hoe ingebakken consumentengedrag in de mens zit. Toch merken wij om ons heen wel een positieve verschuiving in het consumentenbewustzijn en zelf doen we natuurlijk ons uiterste best moeder aarde te vriend te houden en we zijn BestBewuste natuurgenieters :)

Hoe dan ook, deze dag van de aarde brengt in mijn Twitter tijdlijn heel veel mooie plaatjes want ik volg NationalPark Photos en zij komen met een overkill aan 'retweets' van Nationale Parken plaatjes.
Sinds vorig jaar (februari) volg ik NationalPark Photos, als inspiratie voor onze Amerika-reis '13 en zodoende herkende ik gelijk het prachtige Yosemite Park.
Dit zijn onze vergelijkbare foto's:

 
 
De meeste indruk - qua natuurschoon - maakte Antelope Canyon op ons, met het bijzondere lijnenspel en de verschillende tinten.
 De zonsopkomst in Bryce Canyon was een goede tweede ;)
We zouden er zo weer heen willen maar helaas moeten we het doen met de herinneringen, zoals ons reisblog en de duizenden foto's.... die nog steeds niet in album verwerkt zijn.... maar ja, zou houd ik nog heel wat mooie aarde momenten te goed ;)

Morgen boek ik onze rondreis door Zweden, opnieuw een land met veel puur natuur. Zo noordelijk zijn we nog niet geweest en we hebben nu alle4 al zin in dit avontuur, inclusief een kanotocht met wassen en plassen in de natuur, kampvuurtje maken en slapen in een tentje - spannend. Ook nu denken we dat het de laatste zomervakantie wordt met de jongens; we zullen zien ;)

Wat is jouw (favoriete) vakantiebestemming? En welke rol speelt de natuur in jouw leven?

1 opmerking:

heidi zei

Wat een indrukwekkende foto's, ik had je reisblog vorig jaar ook al gelezen en bewonderd, het was net of ik mee mocht! Wie weet laat ik mij daardoor inspireren en ga er ook nog eens echt naar toe. Voorlopig is het Griekenland voor mij, ik ben helemaal relaxed door de combinatie van water, groene bergen, warmte en een klein beetje wind. Ik houd ervan om ruimte om mij heen te hebben en ga dit jaar weer.....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...